VH höll undan mot Hanhals

Vimmerby Hockey tog en planenlig hemmaseger mot Hanhals.

Ishockey2017-11-12 17:00

Söndagens match i Vimmerby ishall slutade 3-2.

Som så många gånger förr var det VH:s förstakedja som visade vägen. Jesper Kokkonen inledde matchen strålande och gjorde både 1-0 och 2-0.

Det andra målet var en delikatess. Kokkonen bröt in från högerkanten och sprätte upp pucken bakom Arvid Söderblom.

Innan den första perioden var slut kom även 3-0. Med ett rappt handledsskott hittade Markus Modigs rätt.

Hanhals då? Jo, det spelskickliga bortalaget hade minst lika mycket puck som Vimmerby. Problemet var att de spelade alldeles för krångligt i anfallszon.

Den andra perioden var både chansfattig och temposvag. Skottstatistiken (6-5) säger det mesta.

Även den tredje perioden kändes avslagen - fram till Hanhals reduceringsmål efter 53:02. Med knappt två minuter kvar kom även 3-2.

Men det blev inte några fler mål. VH höll undan och tog tre viktiga poäng i kampen om en allettan-plats.

Vimmerby-Hanhals 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)
Första perioden: 1-0 (00:40) Jesper Kokkonen (Markus Modigs), 2-0 (10:08) Jesper Kokkonen (Jakob Karlsson, Petter Runesson) spel fem mot fyra, 3-0 (16:19) Markus Modigs (Jesper Kokkonen, Jakob Karlsson)
Tredje perioden: 3-1 (53:02) Pontus Andreasson, 3-2 (58:02) Kristoffer Wikner