VH imponerade i premiären – nollade Kalmar

Publiken tillbaka på läktarna, tre mål framåt och noll insläppta bakåt. Ja, det kunde knappast bli en bättre seriepremiär för Vimmerby Hockey när man besegrade Kalmar HC. "Det var häftigt att ha publiken tillbaka", säger VH-tränaren Staffan Lundh efter segern.

Det blev en klang- och jubelföreställning i Vimmerby Hockeys seriepremiär mot Kalmar.

Det blev en klang- och jubelföreställning i Vimmerby Hockeys seriepremiär mot Kalmar.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-10-03 18:48

Vimmerby Hockey kom ut till seriepremiären mot Kalmar HC under söndagen med mycket energi. Och efter 60 spelade minuter kan man konstatera att segersiffrorna 3–0 var i underkant.

– Det är jäkligt skönt. Det kommer bli hårt och tajt om alla poäng, så visst är vi nöjda. Det kändes stabilt och vi kunde mycket väl avgjort tidigare än vi gjorde, säger hemmatränaren Staffan Lundh kort efter att slutsignalen ljudit i Vimmerby ishall.

Påhejade av drygt 700 åskådare på läktarplats var det mycket rättvist VH som tog ledningen. Backen Måns Krämer blev lagets allra första målskytt för säsongen när han spräckte nollan efter sex minuter. 

Och känslan var att det här var VH:s match från början till start. Visst, Kalmar hotade och skapade sina lägen – men Robin Christoffersson i VH-målet var lugnet själv under hela matchen.

– Vi visste att Kalmar skulle komma ut hårt, men jag tycker att vi löser de flesta situationerna. I andra så tappar Kalmar orken och vi har en jättebra period där under de första tio minuterna. Kalmar kommer visserligen tillbaka, men vi stressar aldrig upp oss, säger Staffan Lundh.

När Sebastian Vidmar läckert spelade fram Todd Winder till 2–0 i slutet på den andra perioden var uppförsbacken ännu större för Kalmar. 

Vad kunde vi då vänta oss i den tredje perioden? Ett desperat Kalmar, en massiv forcering och mer och mer tryck mot hemmamålet? Nja, VH hade faktiskt full kontroll. Trots flera tveksamma utvisningar på hemmaspelare så lyckades Kalmar inte hitta rätt.

– Vi fick många utvisningar emot oss och inga med oss. Då visade vi att vår box fungerar riktigt bra och att Robin (Christoffersson) är stabil där bak, menar tränaren.

Anton Carlsson fick slå in 3–0 i öppen kasse i slutminuterna till publikens stora jubel. En rättvis seger för VH – och en smakstart på säsongen för Staffan Lundh och laget. 

Går det att få en bättre start på säsongen?

– Kanske att vi skulle avgjort tidigare på något av våra frilägen. Men det är svårt att sitta och klaga. Det var häftigt att ha publiken tillbaka också. 

Robin Christoffersson förtjänar högt betyg för sin insats och hållna nolla. Även Sebastian Vidmar – nygammal spelare i VH – gjorde en bra insats i sin första match för säsongen.

VH–KHC 3–0

Första perioden: (05:55) 1–0 Måns Krämer.

Andra perioden: (16:00) 2–0 Todd Winder (Sebastian Vidmar). 

Tredje perioden: (18:19) 3–0 Anton Carlsson (Måns Krämer). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!