VH JAGAR DEN ALLSVENSKA BACKDUON

Vimmerby Hockey är på allsvensk backjakt i Västervik. Enligt uppgift ska klubben ha presenterat varsitt kontraktsförslag för de före detta VH-spelarna Emil Wahlberg och Oskars Carlsson.

Västerviks IK-backen Emil Wahlberg har erbjudits kontrakt av Vimmerby Hockey till den kommande säsongen. Detsamma gäller klubbkompisen Oskar Carlsson.

Västerviks IK-backen Emil Wahlberg har erbjudits kontrakt av Vimmerby Hockey till den kommande säsongen. Detsamma gäller klubbkompisen Oskar Carlsson.

Foto: Viktor Allvin

Ishockey2018-04-12 08:47

Det är Västerviks-Tidningen som avslöjar att Vimmerby Hockey vill knyta upp Emil Wahlberg och Oskar Carlsson till kommande HockeyEttan-säsong och har erbjudit dem varsitt kontrakt.

Emil Wahlberg har gjort två allsvenska säsonger med Västerviks IK, dit han kom efter att ha spelat i Vimmerby en längre tid dessförinnan.
Oskar Carlsson, som har Vimmerby Hockey som moderklubb, kom till VIK från Tingsryd inför den här säsongen.

Både Emil och Oskar bor i Vimmerby och pendlar i stort sett dagligen till träningarna i Västervik.
Enligt uppgifter till vår tidning ska de båda även ha erbjudits kontrakt av Västervik, så det verkar bli en dragkamp i norra länet om dem.

På Västerviks-Tidningens fråga till Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt om uppgifternas substans svarar han:
– Det är alltid mycket rykten den här tiden på året.

Även Wahlberg och Carlsson är fåordiga i sina svar.
– Det är inget jag vill kommentera nu utan mitt fokus ligger på att hjälpa Västervik kvar i HockeyAllsvenskan. Vad som händer med mig nästa säsong kommer jag att ta beslut om efter att säsongen är avslutad, säger Emil Wahlberg till Västerviks-Tidningen.
– Jag vill inte kommentera det just nu utan vill fokusera på de två sista matcherna och sedan ta ett beslut, säger Oskar Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!