VH JAGAR STARK HOCKEYETTAN-TRIO

Vår tidning kan i kväll berätta att Vimmerby Hockey för långt gångna diskussioner med en stark trio från Östersunds IK - bland annat en av HockeyEttans allra bästa backar, med bland annat ett 50-tal ungdoms- och juniorallsvenskan på kontot.

Foto:

Ishockey2016-05-14 17:30

Östersunds IK var den gångna säsongen ett av de lag som lyftes fram som den hetaste kandidaten att aspirera på en plats till Allsvenskan. Laget tog sig till play off, men åkte där ut mot Kristianstad med 2-1 i matcher.
Nu kan tre av lagets absolut bästa spelare vara på glid till Vimmerby Hockey i den södra HockeyEttan.

Det handlar om de båda toppbackarna Karl Johansson och Petter Runesson samt forwarden Kristoffer Backman.
– Samtliga har snackat med Vimmerby. Inget är påskrivet eller muntligt klart ännu, men VH ska ligga bra till. De tre har ytterligare någon eller ett par klubbar som de har fört samtal med, berättar vår tidnings källa.

Mest meriterad i trion är den offensivt starke backen Karl Johansson, 23 år. På sitt cv har han bland annat en säsong med Tingsryd i Allsvenskan och ett drygt 50-tal ungdoms- och juniorlandskamper för Sverige. På sina 154 matcher i HockeyEttan (inklusive kval) har han gjort 96 poäng (20+76).
22-årige Petter Runesson har även han erfarenhet från spel med ungdomslandslag. Under juniortiden representerade han Modo, men har de tre senaste säsongerna lirat med Östersund. På 112 matcher i HockeyAllsvenskan har Runesson svarat för 64 poäng (22+42).
Forwarden Kristoffer Backman är en speedig och teknisk 22-åring, som två år i rad har snittat en poäng per match med Östersund i allsvenska playoff-matcher. Den gångna säsongen gjorde han 25 poäng (15+10) på 33 matcher.

Vår tidning har sökt Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt under lördagen utan att nå honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!