VH-jubel i derbyt

Smurfkedjan har återuppstått - i Vimmerby. VH:s svar på Brynäs en gång så framgångsrika kedja gjorde succé i derbyt mot Västervik. Tobias Jahr, Simon Svensson och Emil Franzén hade stor del i 5-1-segern.

VH-jubel efter "femettan" i derbyt hemma mot Västervik.

Ishockey2006-11-09 07:14

Västervik fick en pangstart på matchen då Niklas Heed i fritt läge kunde vispa in 0-1 förbi en maktlös Fredrik Svensson.
Sen presenterade sig "smurfkedjan" på allvar. Emil Franzén bröt pucken på offensiv blålinje, passade Tobias Jahr, som kvitterade halvvägs in i första perioden. Bara ett par minuter senare var det dags igen. Ett mycket vackert anfall där Franzén, Svensson och Jahr hittade varandra perfekt gav 2-1.
Återigen med Tobias Jahr som målskytt. Frågan är om Hälsingekillen från Alfta, mitt emellan bandymetropolerna Edsbyn och Bollnäs, varit bättre? Han är rörligare än tidigare och kryddar det som vanligt med härlig spelförståelse. Samarbetet med speedkulorna Emil Franzén och Simon Svensson är roligt att se.
- Vi trivs tillsammans. Det har gått riktigt bra för oss, säger Simon Svensson efter matchen.
Jodå.
Simon Svensson gjorde själv det viktiga 5-1-målet, i inledningen av den tredje perioden.
- Jag fick ett perfekt pass av Jahr. Sen var det bara att skjuta där jag brukar i hörnet.