VH-kaptenen: "All press på Huddinge"

Läcker assist, självmål och målskytt framåt. VH:s lagkapten Jakob Karlsson var i händelsernas centrum i den första playoff-matchen mot Huddinge.

Jakob Karlsson, till vänster, gjorde en bra match.

Jakob Karlsson, till vänster, gjorde en bra match.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-03-04 11:30

Tisdagens möte i Vimmerby ishall slutade 5–3 till hemmalaget. Därmed har Vimmerby skaffat sig ett mycket bra läge att gå vidare till nästa playoff-steg.

– Det känns bra. Jag tycker att vi vann rättvist. Nu är det ett helt annat mentalt läge jämfört med förra veckan när vi förlorade den inledande hemmamatchen. Nu ska vi åka upp till Stockholm på fredag och försöka avgöra det här med hjälp av ett starkt bortastöd. Det är fantastiskt att intresset är så stort, säger Jakob Karlsson.

Han tillägger:

– Vi har allt att vinna. I det här läget är all press på Huddinge.

VH-kaptenen gjorde återigen en bra match. I den första perioden låg han bakom Edwin Johanssons 2–0-mål med en delikat framspelning. Vimmerby hade vittring på mer och Huddinge tvingades till en tidig timeout.

– Frånsett de inledande minuterna, där Huddinge spelade sig ur vår press, åkte vi mycket skridskor och tryckte tillbaka dem. Vi fick matchen dit vi ville, säger Jakob Karlsson.

Sedan tappade ni greppet i den andra perioden. Vad hände?

– Första fem i andra var kanske vår bästa sekvens på hela matchen, tycker jag. Men de fick energi av sitt 2–1-mål. Vi tappade vårt spel och det tog ett tag innan vi hittade rätt igen. När Huddinge tar sig fram centralt är det ett lurigt lag. 2–2 var ett självmål där pucken touchade mig. Tungt, så klart. Det kändes ändå okej med 2–2 efter två perioder, eftersom vi var lite illa ute.

Hur gick snacket i pausvilan?

– Att vi trots allt hade en bra chans att vinna. 2–2 på hemmaplan är inget dåligt resultat.

Vimmerby kom ut med ny energi i den tredje perioden – och det var Jakob Karlsson som visade vägen. Han satte 3–2 från nära håll efter 45:28.

– Jag hade ett liknande läge i den första perioden. Då tog pucken i ribban. Nu hade jag marginalerna på min sida.

VH behöll den ledningen och vann till slut med 5–3.

Vad blir viktigast på fredag?

– Det gäller att vi håller spelet i ytterzonerna. Huddinge gillar när det svänger fram och tillbaka. Det ska vi undvika, säger Jakob Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!