Jakob Karlsson fick äntligen vinna: "Kan sluta lycklig"

I lördags hände det. Det som Jakob Karlsson väntat på så länge. Att ta steget till Hockeyallsvenskan med sitt kära Vimmerby Hockey. "Det känns bara helt fantastiskt... Och jag är snart 35. Jag har aldrig vunnit någonting innan det här. Nu kan jag sluta lycklig", sa kaptenen till Vimmerby Tidning på isen bara minuter efter avancemanget var säkrat.

Jakob Karlsson firar tillsammans med sina barn på isen efter Vimmerby Hockeys historiska avancemang till Hockeyallsvenskan.

Jakob Karlsson firar tillsammans med sina barn på isen efter Vimmerby Hockeys historiska avancemang till Hockeyallsvenskan.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-24 05:30

Några dagar efteråt har den fullkomliga euforin lagt sig och ett något mer stabilt tillstånd har uppstått. 

– Ja, läget är under kontroll. Det känns väldigt bra och något man väntat på länge. Det är också en viss lättnad att få kliva ur bubblan, efter 50 dagar med en lätt anspänning konstant hängande över sig, säger Jakob Karlsson.

Nu väntar en ny verklighet för VH. Jakob Karlsson – med flera säsonger på Hockeyallsvensk nivå – vet vad det innebär.

– Jag tror att vi har goda möjligheter att etablera oss på sikt, med tanke på det sättet laget är byggt på och stommen som finns.

– Det finns såklart exempel på lag som slängt ut stora delar av laget och bara värvat allsvenskt och etablerat. Men det kan straffa sig efter två-tre år och är nog inte hållbart över tid. Det måste finnas en sans och balans i det. Det kommer i alla fall bli en tuff konkurrens.

Samtidigt är Vimmerbys nummer 10 klar över det faktum att förändringar kommer ske. 

– Det går inte att vara för sentimental. En del tuffa beslut lär komma från ledningen. Alla kommer inte kunna vara kvar och man får ha med sig att ju högre upp man kommer desto mer krav ställs det på varje spelare. Det kommer bli en omställning för många.

undefined
Anton Carlsson och Jakob Karlsson har tillsammans med Eddie Levin gjort livet surt för många division 1-försvar den gångna säsongen.
undefined
Kedjan Karlsson-Levin-Carlsson inne på isen vid ett av de många målen som laget gjorde hemma mot Halmstad Hammers.

Efter matchen mot Halmstad blev det ett härligt firande på kvällen, som sen pågick långt in på natten. Och VH-spelarna har fortsatt njuta i varandras sällskap. 

– Vi träffades i måndags och kommer även hitta på något senare i veckan. Det är ett småfirande som bara pågår. 

När vi talades vid på isen strax efter avancemanget var säkrat sa du: "Nu kan jag sluta lycklig". Kommer du sluta, eller hur ser du på framtiden?

– Att sluta lycklig kommer jag göra oavsett om det skulle vara nu eller senare. Men jag är intresserad av att spela vidare. Jag har varit här länge och tror att jag fortsatt kan bidra med något. Det hade varit jättekul att se vad vår kedja (Karlsson spelar tillsammans med Eddie Levin och Anton Carlsson) kan göra på högre nivå.

För att det ska bli verklighet krävs först ett kontraktsförslag från Pelle Johansson. Ett möte med sportchefen om framtiden har kaptenen inte haft än. 

– Han har nog fullt upp just nu, säger Jakob Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!