VH-kaptenens besked om framtiden: "Inspirerande"

Nu är det klart. Kaptenen Jakob Karlsson har gett sitt besked om framtiden. Och det är ingen skräll någonstans. Han fortsätter och laddar för allsvenskt spel i Vimmerby Hockey. "Det är inspirerande och jag kommer att träna mycket mer", säger han.

Kör vidare, tillsammans. Både Anton Carlsson och Jakob Karlsson är klara för spel i Vimmerby.

Kör vidare, tillsammans. Både Anton Carlsson och Jakob Karlsson är klara för spel i Vimmerby.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-05-20 15:08

Det har precis varit barnhämtning på förskolan. Det är fullt upp för att livspusslet ska funka. Bara några timmar tidigare presenterades Jakob Karlsson av klubben som klar för nästa säsong. Det var i och för sig ingen högoddsare, inte alls, men likväl ett stort glädjebesked för alla fans i Vimmerby Hockey. 

Pang, bom. Nu är förstakedjan, den så framgångsrika, intakt från succésäsongen. Inte bara det. Ni vet ju att flera spelare från den befintliga truppen kommer representera klubben i landets näst högsta liga. 

– Det känns bra och jag är tacksam att jag får vara med på den här resan. Och hur det än kommer att gå är det något som jag med stolthet alltid kommer att bära med mig att vi gick upp i Allsvenskan. 

Allsvenskan, ja. Omställningen kommer att vara stor. Det kommer att krävas betydligt mer av både spelare, ledare – och förening. 

Det gäller även i allra högsta grad för kaptenen själv. Han vet sedan tidigare hur det är att spela på den nivån. 

– Jag måste träna mycket mer, framför allt under sommaren. Den har blivit lidande de senaste åren med tanke hur livet varit i övrigt. Det har varit svårt att få till en vettig sommarträning. Å andra sidan har jag kompenserat det med hård träning i augusti och september. Jag personligen måste vara bättre förberedd. 

Den rutinerade centern hade stor del i det allsvenska avancemanget. Kvar på näthinnan finns ju det där klassiska målet en sekund före full tid i Väsby i den näst sista omgången i kvalserien. Inte bara det. Förstakedjan där Karlsson var en viktig länk producerade väldigt mycket framåt och var drivande i VH. 

Vad krävs för att ni ska lyckas i Allsvenskan?

– Att det sker en utveckling hos alla spelare. Sen kommer det bli jäkligt spännande att se hur vi kommer att klara oss med vårt unika sätt att spela med så stort puckinnehav som vi har. Vi får också se hur mycket vi kommer att få anpassa oss till motståndarna. Jag hoppas också att vi kan leva mycket på inspirationen det ger att spela på den här nivån. 

Ni fick testa på spel som "proffs" delar av kvalserien, med tufft matchande och en del långa resor. Kommer det att bli en utmaning i sig i Allsvenskan?

– Nja, det tror jag faktiskt inte. Vi hade inte kunnat önska oss en bättre serie rent resemässigt. Vi har många lag i Småland och bara två norrlag (Björklöven och Östersund). Jag tror inte att just det kommer att ha någon betydelse. Sen kommer det krävas andra förberedelser av oss spelare. Vi kommer möta motståndarlag med fler spetsspelare och lag som har mycket bättre scouting än vad vi är vana vid och som också har större ledarstab med allt vad det innebär.

Är det viktigt att få in flera spelare med lång erfarenhet av allsvenskt spel?

– Det är inte jätteviktigt. Det är inte en helt annan värld vi pratar om jämfört med Hockeyettan. Det som betyder mest är att få in bra människor och bra hockeyspelare i gruppen. 

VH-truppen

Robin Christoffersson(mv), William Alftberg(b), Oskar Lindgren(b), Elias Lindgren(b), Johan Norberg(b), William Dageryd(b), Jesper Broeng(b), Isac Andersson(f), Eddie Levin(f), Anton Carlsson(f), Jakob Karlsson(f).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om