VH-kaptenen om domen: "Tydligt att jag är ur balans"

Inte nog med att Vimmerby Hockey åkte på en tung förlust mot Västerås hemma på onsdagen. Nu har lagkaptenen Jakob Karlsson blivit anmäld och fälld för en incident under matchen.

Jakob Karlsson, Vimmerby Hockey

Jakob Karlsson, Vimmerby Hockey

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-24 10:20

Efter granskning av Players Safety Group gjordes en anmälan till disciplinnämnden från onsdagens match mellan Vimmerby och Västerås.

Händelsen beskrivs enligt följande i anmälan:

"När det återstår 6 minuter och 54 sekunder av period 2 blir Vimmerbys spelare nummer 10 lätt dragen i armen och faller till isen. Jakob Karlsson anmäls för Diving."

Ärendet togs upp av Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd som kom fram till att Karlsson döms för Diving. Straffet blir 5 000 kronor i böter.

VH-kaptenen är kritisk till både bedömningen under matchen och domen från nämnden.

– Ser man situationen gång på gång i slowmotion kan det se ut som jag förstärker. Men min uppfattning är att jag blir tydligt dragen i armen och hamnar ur balans. Sedan slänger jag mig efter pucken eftersom Västerås är på väg att få ett farligt kontringsläge, säger Karlsson som känner sig dubbelt bestraffad.

– Det var illa nog att åka på den utvisningen. Hade domaren bara plockat Västerås spelare hade vi fått ett powerplay och fått läge att göra 2–0. Nu tappar vi matchen och viktiga poäng istället. Det är ett tyngre straff än böterna.

Vad säger du om bötessumman på 5 000 kronor?

– Det är tydligen standard när det gäller just diving. Men jag tycker det är snett med en fast summa oavsett om spelaren som drabbas tjänar 15 000 eller 300 000 kronor i månaden. När det kommer till grövre förseelser ges böter i proportion till hur mycket spelaren har i lön. Det är mer rimligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!