Ström om roliga äventyret i Västerås

Allsvenska Västerås hörde av sig. Självklart tog VH-backarna Pelle Ström och Johan Norberg chansen då. Hur var det att spela? "Bara roligt, sen var som alltid lite nervöst", säger Pelle Ström om mötet mot Tingsryd.

VH-backarna Pelle Ström och Johan Norberg plockades in av allsvenska Västerås i mötet mot Tingsryd.

VH-backarna Pelle Ström och Johan Norberg plockades in av allsvenska Västerås i mötet mot Tingsryd.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-12-17 20:28

Det är ett par år sedan som Pelle Ström fick testa på allsvenskt spel. Då via en kort utlåning till Vita Hästen. Nu var det alltså dags på nytt.

– Det var riktigt kul att få spela på den här nivån igen.

Vad kände du innan?

– Att det var skoj att de hörde av sig och också ett bevis för att man fortfarande håller. Och visst var det nervöst att komma till ett nytt lag och en serie högre upp, men jag tycker att det gick bra – och så vann vi efter straffar (4–3).

I ett Västerås med skadebekymmer tog Pelle Ström plats i förstafemman, medan VH-polaren Johan Norberg var sjundeback. Norberg fick dock ingen speltid.

Kände du någon i laget sen innan?

– Nä, bara Norberg då och Erik Karlsson (tränare och Vimmerbybördig). Annars var det helt nya bekantskaper.

Hur var det att spela?

– Allt är lite bättre, men sen är det ett annat spel. I Vimmerby är vi väldigt lugna med pucken. Här handlade det mycket om att få ner pucken i anfallszon så snabbt som möjligt.

Det mesta tyder på att matchen med Västerås var en engångsföreteelse. Istället riktar Ström och Norberg sitt fokus på VH igen och uppladdningen inför Allettan.

Vad tycker du om er säsong så här långt?

– Vi har gjort en jättebra resa. Alla har köpt vårt koncept och så är vi lite unika med vårt sätt att spela, med tålamodet och på det sätt vi vårdar pucken. Det är jäkligt kul att spela hockey i Vimmerby nu.

VH premiärspelar borta mot Tranås 28 december. Snacka om hajpat möte...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!