VH-killar vann Europas största hockeyturnering

Vilket hockeyäventyr Vimmerbykillarna Theo Lundqvist och Hampus Karlsson varit med om. De är nyss hemkomna efter en veckas vistelse i Lettlands huvudstad Riga, där de varit med och spelat i Europas största hockeyturnering för ungdomar upp till 15 år. Och bra gick det också. De vann 03-klassen, där Ungerns landslag besegrades.

Ungdomslaget, Tordön, med hockeytalanger från hela Sverige födda 2003 stod som segrare i helgens cup som är Europas största.

Ishockey2018-04-04 17:45

– Det var en bra och rolig upplevelse. Matcherna spelades i högt tempo och det var väldigt bra lag och spelare vi mötte, säger Theo Lundqvist.
Han och Hampus Karlsson var två av 17 hockeytalanger från hela Sverige som handplockades för att spela den här turneringen för Tordön.

Vad är då Tordön för något? Jo, de riktar sig främst till barn och ungdomar som vill fortsätta lira hockey efter även att säsongen egentligen är över. Utöver träningar och camper, åker man även på cuper utomlands.

Theo, Hampus och de andra i laget gjorde en kanonturnering. De vann rubbet. Alla matcher i gruppspelet, kvartsfinalen, semin och finalen. De var bäst av alla 24 lag i 03-klassen.
– I gruppspelet vann vi mot Ungerns P15-landslag, ett ryskt lag och ett från Finland, Lettland och Litauen.
Gruppsegern innebar att Tordön var klart för kvartsfinal. Där väntade finska TPS Åbo. En stor klubb som har 120 spelare födda -03, och där de 20 bästa var med i den här turneringen. Tordön vann ändå, med 5-2.

I semin blev det en ny komfortabel triumf mot ett lag från Lettland. Sedan var det dags för final, där Ungerns U15-landslag stod för motståndet igen.
Finalen lockade storpublik. Arenan var fullsatt och det var bra drag.
– Det var jätteskoj att spela. Vi är ett härligt gäng och vi har roligt tillsammans, säger Theo Lundqvist.
Både han och VH-kompisen Hampus Karlsson fick mycket beröm och var inne på isen på två mål i 3-1-segern i finalmatchen.
Efter en vecka i Lettland kom de hem till Vimmerby i går. Redan i morgon är det dags för ny hockeycup för dem. Då ska de spela Aprilcupen i Stenungssund med Smålandslaget. Tufft motstånd väntar även där.

Vimmerbykillarna Hampus Karlsson och Theo Lundkvist handplockades till det svenska laget för ungdomar födda 2003 i helgens cup i Riga.