VH klart för kval

Vimmerby Hockey svarade för en stark insats när Boro-Vetlanda kom på besök. VH vann med 5-2 efter ett ryck i den andra perioden. Segern innebär att Vimmerby är klart för kvalspel till division I. Glädjen var stor i Vimmerby efter matchen. Få hade trott innan säsongen startade att laget skulle mäkta med att nå kval.

Ishockey2003-02-17 08:25

"Fantastiskt, det är fantastiskt".
Eldsjälen Sten Karlsson var rörd efter segermatchen mot Boro (5-2) och uttryckte vad många anhängare till Vimmerby Hockey kände: en enorm glädje och tillfredsställelse över Vimmerbys prestation.
Nu är det fixat: "Tigrarna" är klart för kval till ettan.
En av hundra??
Nja, snarare en av femhundra.
Få hade i vart fall tippat att Vimmerby Hockey skulle vara mäktigt att gå till kvalspel när säsongen startade. Det unga laget har överträffat alla förväntningar. Ni minns väl vad som hände förra säsongen ungefär vid den här tidpunkten. VH hade floppat i grundserien och tvingades till kvalspel för att ordna nytt kontrakt i division två. Något som laget senare lyckades med, men det hängde på en mycket skör tråd.
Snart väntar alltså ett annat kval - till en högre serie.
- När vi samlades på första träffen i Rostorp i somras var det nog ingen som hade räknat med att vi skulle stå här och vara klart för kvalspel. Det känns oerhört roligt och grabbarna är värda den här framgången. De har slitit hårt hela säsongen och nu kan vi bara njuta. Kvalet är en bonus och vi har inga som helst krav på oss, säger assisterande tränaren Krister Ström.
Han strålar med hela ansiktet, precis som alla andra spelare och ledare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!