VH klassen bättre än Grästorp

Ett skadedrabbat Grästorp - en enkel match för Vimmerby? Nja, gästerna stretade emot ganska länge, men kunde inte mäta sig mot ett skickligare VH. Vimmerby, klätt i ny matchdress, vann med 4-1.

Målfirande. Hampus Harlestam och Ian Örnskog gjorde två viktiga mål i mittperioden. Örnskog 2-1 och Harlestam 3-1. VH vann mot Grästorp.

Ishockey2017-10-11 19:07

Vimmerby fick annars en mardrömsstart mot Grästorp. Redan efter 21 sekunder skickade Linus Jernevik in 0-1, fri i slottet efter en snabb spelvändning.
Det kändes ändå bara som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma. VH etablerade snabbt tryck mot Grästorp. 1-1 kom precis när Grästorp blev fulltaligt efter en utvisning. Jesper Kokkonen fick fritt skottfält och gjorde mål via stolpen.
Hemmatrycket fortsatte och det var bud på 2-1 flera gånger om, men samtidigt var gästerna, där förre VH-tränaren Tomas Sandlin numera basar, farliga i sina kontringar. Spelmässigt gick ändå den första perioden till VH.

– Jag tycker inte att vi är där mentalt. Det verkade som om killarna trodde att det här skulle gå hur lätt som helst, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Klapp-klapp-spel
Vimmerby startade mittperioden piggt och vaskade direkt fram ett par bra lägen. VH tappade dock momentum när de drog på sig två utvisningar i rask följd. Grästorp sprattlade till och då fick Johan Kallio visa vilken duktig målvakt han är ett par gånger om. Rättvist kom ändå 2-1 när Ian Örnskog fick stå helt ren framför utmärkte Robin Wallin och enkelt kunde sätta pucken i nät. Då hade vi hunnit precis halvvägs in i matchen. Ett par minuter senare fick vi se matchens höjdpunkt. Hampus Harlestams 3-1-mål föregicks av rena klapp-klapp-spelet, där han hade helt öppen kasse efter läckert förarbete av Anton Schou och Sebastian Manberg.

I sista perioden kontrollerade VH spelet och det kändes inte som om laget blev utmanat på allvar av Grästorp, som saknade flera av sina bästa spelare i den här matchen.

Vimmerby gjorde inte en av säsongens allra bästa matcher, men det var ändå en stabil insats. Återigen var VH starkt i boxplay. Grästorp hade svårt att etablera ett spel i offensiv zon i numerärt överläge. Å andra sidan gjorde bara ett mål i PP - på många försök. Jesper Kokkonen satte 4-1 i slutminuterna.

I VH var Johan Kallio mycket bra, liksom Pelle Ström, Albin Runesson och Jesper Kokkonen. Hos gästerna var målvakten Robin Wallin utmärkt, precis som Viktor Jörnevik och Hugo Johansson.

Matchfakta: Vimmerby-Grästorp: 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)
Första perioden
: 0-1 (0.21) (Linus Jerenvik (Joel Nyberg), 1-1 (5.48) Jesper Kokkonen (Markus Modigs, Dennis Fröland).
Andra perioden: 2-1 (30.17) Ian Örnskog (Jesper Kokkonen), 3-1 (33.05) Hampus Harlestam (Anton Schou, Sebastian Manberg).

Tredje perioden: 4-1 (58.28) Jesper Kokkonen (Markus Modigs), spel 5 mot 4.
Utvisningar: VH: 4x2. Grästorp:7x2.
Skott: 12-9, 15-8, 11-7