VH-kollen: Så slutade alla matcher i höstas

Efter en coronapräglad höst är det så äntligen dags för Vimmerby Hockey att spela seriematch igen. Men kommer ni ihåg hur det gick i de tidigare matcherna som VH spelat? Kika här.

Dags för comeback. Under fredagskvällen spelar Vimmerby Hockey sin första match sedan 22 november. Vi har gått igenom lagets tidigare matcher i höst.

Ishockey2020-12-17 20:50

Omgång 1) VH-TYRINGE 5–2

Kommentar: Pierre Gustavsson blev premiärmålskytt, då han i powerplay snitsade in 1–0 på pass från amerikanen Todd Winder och likaledes nye Eric Backman. Energiknippet Gustavsson gjorde ytterligare ett mål i matchen och blev tvåmålsskytt, precis som Mattias Wigley. Det mest anmärkningsvärda från premiären var annars att skottstatistiken slutade 48–48 (!).

2) TRANÅS-VH 0–3

Kommentar: En mäktig insats av Vimmerby, där 3–0 var en ren stöld. Borde ha varit det dubbla – minst. VH var numret större på alla punkter mot ett oerhört blekt och intetsägande Tranås. Torde vara en av de sämsta matcherna någonsin av TAIF mot VH.

3) VH–TROJA 1–2

Kommentar: Som väntat en tät match. Mattias Wigley gav hemmalaget en pangstart, då han snyggt styrde in 1–0. VH inledde starkt mot ett trögt spelande Troja. Anton Carlsson var nära att sätta 2–0, men skottet gick i ribban. Istället "bjöds" gästerna på kvitteringen. I tredje avgjorde Troja och kontrollerade ledningen ganska så enkelt.

4) KARLSKRONA-VH 5–2

Kommentar: Nä, det här var inte Vimmerbys kväll, mot tidigare SHL-laget Karlskrona. VH var numret för litet. Wigley målskytt igen, hans fjärde fullträff på lika många matcher. Även Todd Winder nätade ännu en gång.

5) VH-NYBRO 1–2

Kommentar: Ny tuff match mot ett tippat topplag. För tredje gången på raken blev VH poänglöst. Det hjälpte föga att "Tigrarna" vann skotten med klara 40–25 och att Jonas Nyman gjorde sitt första seriemål. Nybrotränaren Mikael Tisell var mäkta glad över segern: "Det var säsongens största segervrål", sa han efteråt.

undefined

6) HANHALS-VH 1–4

Kommentar: Wigley, Jansson, Jakob Karlsson, Winder. Det var kvartetten som såg till att VH gick fram till en betryggande 4–0-ledning innan ens halva matchen var spelad. Det blev ett trendbrott som hette duga – och ett mycket viktigt sådant. Vimmerby var klassen bättre än gänget från Kungsbacka.

7) VH-MÖRRUM 4–1

Kommentar: Återigen fick Vimmerby en bra start. Oscar Gustafsson gjorde sitt första mål för säsongen och spelade sedan fram Jakob Karlsson till 2–0, när VH gick till den första periodvilan med just de siffrorna. Mittperioden dominerades stort av hemmalaget. Stundtals såg det ut som att Vimmerby spelade powerplay, trots att de inte gjorde det. Lite nerv skapades med Mörrums reducering i inledningen av den tredje perioden, men Ludvig Vännströms 3–1-mål satte stopp för eventuella spekulationer om Blekingeseger.

8) Borås-VH 3–5

Kommentar: Pang, bom – klart. Vimmerby gjorde som mot Hanhals och gick fram till en betryggande 4–0-ledning innan halva matchen var spelad. Även här stod Todd Winder och Mattias Wigley för varsitt mål. Övriga av Jonas Nyman och Linus Ljung. För VH var det rena rama ketchupeffekten när man på en dryg minut gjorde tre mål i den första perioden.

9) VH-Kalmar 4–3

Kommentar: En kraftmätning. Jonas Nyman hade en huvudroll i länsderbyt när han utöver sitt 2–1-mål i den andra perioden, även satte det matchvinnande målet i straffavgörandet med en kylig avslutning. Segern var rättvist och Phil Horsky var nöjd efteråt: "Att både powerplay och boxplay fungerar så bra ger en trygghet. Det är jätteviktigt".

10) Kallinge-VH 2–4

Kommentar: Segertåget fortsatte. Mot KRIF kom den femte raka vinsten. Noterbart var att de tre första VH-målen gjordes av backar (Oskar Carlsson, Eric Backman och Pelle Ström). Backmålen i VH hade annars varit lätträknade dittills.

undefined

11) VH-Halmstad 1–3

Kommentar: Förre VH-spelaren Martin Pärna var "ofin" nog att sätta viktiga 3–1-målet mot sitt gamla lag. Hammers vann fullt rättvist. "Bästa laget vi mött", tyckte Phil Horsky.

12) Tyringe-VH 1–3

Kommentar: Enkel match? Glöm det. Vimmerby hade fullt sjå med att få pucken i nät i den här matchen. Trots drösvis av lägen blev det bara tre fullträffar, där Anton Carlsson frälste sitt VH med 2–1-målet sju minuter före full tid.

13) VH-Tranås 6–2

Kommentar: Resultatet speglade knappast matchbilden. Tranås var långa stunder det klart bättre laget, inte minst offensivt. Vimmerby vann tack en imponerande effektivitet, där Oscar Gustafsson klev fram med två mål i slutet. Återigen visade målvakten Tomas Rydén hög klass.

14) Troja-VH 4–0

Kommentar: Kort och gott klasskillnad. Ett spelskickligt Troja var mycket bättre än ett trubbigt VH. Första gången Vimmerby gick mållöst från en match.

15) VH-Karlskrona 2–3

Kommentar: Nä, VH fick inte sin revansch mot Karlskrona, men kanske borde ha fått det. Vimmerby var förtjänt av minst en poäng. Modo-lånet Linus Pettersson gjorde gästernas samtliga tre mål i matchen.