VH körde över Nybro i Smålandsderbyt

Det klassiska länsderbyt i Hockeyettan i går var aldrig i närheten av spännande. Vimmerby krossade hemmalaget Nybro med hela 6-1 i en märklig match.

Ishockey2015-10-01 05:24

- Så stor skillnad var det egentligen inte. Vi hade lite flyt i den första perioden, summerar VH-tränaren Daniel Eriksson.

Med bara 14 tillgängliga utespelare får hemmalaget ändå till viss del vara förlåtet. Efter en jämn första period mattades Nybro och Vimmerby sköljde över motståndarna i de två efterföljande perioderna. "Som vanligt" såg defensiven stabil ut och Linus Lundin i målet var formidabel. Skillnaden i går kväll var att laget var betydligt mer aggressivt och effektivt i anfallszon. Och att man i ärlighetens namn stundtals fick ganska god hjälp av ett naivt spelande hemmalag. Antalet gånger som Vikings lämnade folk i anfallszon och åkte på spelvändningar var i stort sett oräkneliga.

- Jag kan köpa en förlust. Det som stör mig är sättet som killarna viker ner sig på, hänger med huvudena, tycker synd om sig själva och verkar vilja åka hem när målen börjar trilla in i den andra perioden, dundrar Nybros tränare Andreas Holfelt.

Men vi tar det från början. Första perioden var jämn sett till spel och chanser. Efter drygt nio minuter drog en av Nybros tre före detta VH-spelare, Nicklas Strid, på sig periodens enda utvisning och precis när laget blev fulltaligt satte Rasmus Forslund 1-0 för Vimmerby, sedan man etablerat ett bra powerplay.

- Innan matchen pratade vi om att vara betydligt hetare framför mål jämfört med vad vi har varit i tidigare matcher. Kul att se oss vara det och att det också gav resultat, säger VH-tränaren Daniel Eriksson.

I den andra perioden drog Vimmerby ur proppen. Fyra gånger om. Laget dominerade fullständigt från nedsläpp, men det dröjde fram till 07.51 innan 2-0 kom. Detta var det första av fyra mål inom loppet av fem minuter. Lekstuga för Vimmerby mot allt mer frustrerade hemmaspelare och matchen så klart avgjord vid 5-0.

Apropå frustrerade hemmaspelare. Nicklas Strid satt även utvisad när Vimmerby gjorde 3-0 samt hann med att sänka Jesper Kokkonen i mittzonen när domaren inte såg.

- Klart att det bli jobbigt för dem när vi får utdelning. Inte minst när de är så kort om folk. Samtidigt ger målen oss energi, säger Daniel Eriksson.

Ett snabbt mål i den tredje perioden var Nybros enda hopp. Och visst blev det ett snabbt mål. Fast till Vimmerby. Den tredje periodens spelade de båda lagen sedan av på enklast möjliga sätt. Efter sömnigt försvarsspel hos VH kunde Nybro tröstmåla med 49 sekunder kvar.

Bäst i Vimmerby, förutom Linus Lundin i målet, var Joonas Koskinen, Hampus Forsling och Hamous Harlestam.

Hur gick det för ex-VH:arna i Nybro då? Niklas Svensson var helt osynlig och Nicklas Strid kändes mest irriterad och felfokuserad. Däremot var Markus Palmberg en av få som kommer undan med okej betyg.