VH-tränaren samlade laget: "gasen i botten som gäller"

Under måndagseftermiddagen samlades Vimmerby Hockeys A-lag för en liten avstämning inför den stundande hockeysäsongen. Den nytillsatte huvudtränaren Hampus Sylvegård hade ett tydligt mål med samlingen...

VH-gänget samlades under måndagen för att lära känna varandra.

VH-gänget samlades under måndagen för att lära känna varandra.

Foto: Jonas Pettersson

Ishockey2022-08-01 19:10

– Nu samlas vi bara för att alla ska träffas och lära känna varandra, och prata ihop oss lite inför säsongen som kommer. Imorgon (tisdag) börjar vi ordentligt med fysträning. Då är det gasen i botten som gäller, säger han och fortsätter:

– Vi har ju ett gäng nyförvärv som ska komma in i gänget och hitta sina platser i gruppen. Dessutom är det ju även en hel del nya ansikten i ledarstaben, däribland jag själv. Så därför tror jag att den här samlingen var en bra start.

Om två månader, den andra oktober, spelar VH seriespelets första match hemma mot Tyringe. Och efter måndagens uppslutning har Sylvegård en positiv känsla i kroppen inför hösten.

– Jag har fått ett bra intryck av alla och ser inga anledningar till varför det inte skulle gå vägen för det här gänget. Alla är dedikerade och besitter fantastiska kvalitéer. Både spelarna och människorna runt omkring, säger han.

Ett av nyförvärven till den kommande säsongen är den 22-årige centern Adam Bäckstrand.

– Det är ett härligt gäng jag har hamnat bland, och alla är riktigt schyssta. Jag är verkligen sugen på att komma igång och ta mig an uppgiften att hjälpa till i laget. Det blir att vara på hugget direkt nu när vi sätter igång med träningen. 

– Även fast det inte blev någon fysträning redan idag så var det förstås kul att träffa grabbarna. Jag är taggad och har kommit in bra i laget, så allt ser toppen ut, säger Bäckstrand.

Unge tränaren Hampus Sylvegård ser fram emot att leda VH i höst.
Unge tränaren Hampus Sylvegård ser fram emot att leda VH i höst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!