VH lånar in egen produkt från SHL-klubb

Vimmerby Hockey har fostrat många duktiga spelare genom åren. Helge Holmstrand är en av dem. Sedan några säsonger tillbaka spelar han för elitklubben HV71. Nu lånas han ut till VH.

Vimmerby Hockey har klart med en förstärkning inför viktiga matchen mot Kalmar. Helge Holmstrand ansluter från HV71:s J20 superelitlag.

Vimmerby Hockey har klart med en förstärkning inför viktiga matchen mot Kalmar. Helge Holmstrand ansluter från HV71:s J20 superelitlag.

Foto: Roelof Stroetinga.

Ishockey2019-11-04 19:47

Backen Helge Holmstrand kommer träna med Vimmerby redan i morgon och tanken är att han ska vara med i matchtruppen till den så viktiga matchen borta mot Kalmar HC på onsdag. 

 – Det ska bli riktigt kul att komma hem och spela för Vimmerby igen, jag vill testa på mer seniorhockey nu, och då passade det här bra, säger Helge Holmstrand, som till vardags spelar med HV71:s J20-lag i Superelit.

Det framgår på klubbens facebooksida. 

 – I ett läge där vi jagar en permanent lösning på backsidan, är vi väldigt glada att Helge vill komma hem och spela för oss. Vi är också väldigt tacksamma mot HV71 att vi får den möjligheten. Det ska bli roligt att se Helge i VH-tröjan igen, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

Helge Holmstrand, 18 år, är bokförd för sju landskamper i det svenska juniorlandslaget, och har även känt på SHL-spel med HV71, där han var med i truppen vid fyra tillfällen under förra säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!