VH-lånet: "Det var roligt att spela matcher"

Efter en ledig helg drog Västerviks IK igång träningsveckan med siktet på fredagens match hemma mot Väsby. Med på isen fanns Gustav Nielsen som gjorde två matcher utlånad till Vimmerby i förra veckan.

Gustav Nielsen, i blått, i kamp med Gerry Fitzgerald under måndagens VIK-träning.

Gustav Nielsen, i blått, i kamp med Gerry Fitzgerald under måndagens VIK-träning.

Foto: Jonathan Åhman

Ishockey2020-10-12 19:55

Temat på VIK:s träning på måndagen var skridskoåkning och kamp. Spelarna tog till synes fasta på det och hade bra fart under rören i en dryg timma. De som har en plats vill se till att behålla den och de som är utanför vill ta sig in. En av de sistnämnda: Gustav Nielsen.

– Det är jättetuff konkurrens, absolut. Jag kan bara fokusera på att göra det jag kan så bra så möjligt, då kommer jag att få chansen förr eller senare, säger han efter träningen.

I fredags och i söndags spelade han i Vimmerbys gulsvarta dress mot först Troja/Ljungby, som även denna säsongen tränas av förre VIK-tränaren Roger Forsberg, och sedan från Hockeyallsvenskan degraderade Karlskrona. Två förlustmatcher blev facit. Vimmerby ligger därmed på femte plats i den södra serien med två vinster och två förluster inledningsvis.

– Det var roligt att spela matcher. Vimmerby är en bra klubb och ett roligt lag att spela i. För egen del gick det helt okej, den första matchen var bättre än den andra. Mot Karlskrona gjorde vi en svag förstaperiod där vi förlorade matchen.

Spel med Vimmerby i all ära – det är i VIK Nielsen vill ta en plats. Konkurrensen är hård och i ett VIK med tre raka segrar är det svårt att slå sig in i dagsläget.

– Tränarna tycker jag ska bli rejälare, framför allt i egen zon. Det är mest det vi har pratat om.

Hur hanterar man att stå åt sidan? Hoppas man i smyg att någon blir skadad?

– Det är absolut inte så att man går och hoppas att någon ska bli skadad utan det enda jag kan göra är att vara bra på träning, få chansen i match och ta det därifrån.

På träningen var VIK 21 utespelare, alltså de som spelade mot Södertälje i fredags plus Nielsen, samt målvaktsduon Daniel Marmenlind och Felix Sandström. Det betyder att utlånade Gilbert Gabor fortfarande är i Eskilstuna, där han spelat tre matcher med Linden Hockey. VIK:s sportchef Emil Georgsson berättar att Gabor kommer att bli kvar där under veckan och spela med Linden på fredag, förutsatt att inget oväntat händer.

Han berättar också att läget "är oförändrat" beträffande Andreas Englund. Backen fick som bekant en puck mot ansiktet i en träningsmatch mot Vimmerby tidigare under hösten och är inte aktuell för spel den närmaste tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!