Andra raka hemmaförlusten – Nybro fick revansch

Vimmerby Hockey fick se sig besegrat med 5–3 hemma i toppmötet mot Nybro i en svängig tillställning där gästerna var starkast i tredje.

Vimmerby Hockey deppar efter insläppt mål mot Nybro.

Ishockey2021-11-17 21:07

VH inledde första perioden starkt och tog tidigt kontroll på matchbilden, samt skapade flertal målchanser. 1-0 kom tidigt genom vasse målskytten Todd Winder som styrde in pucken på ett spektakulärt vis.

Nybro vände sedan på matchen och ledde med 2–1 innan första perioden var över efter att laget nyttjat sina chanser väl.

I andra perioden tog VH över allt mer och skapade bra lägen. När de fick chansen i power play kunde Nybro inte stå emot längre. Todd Winder höll sig framme igen på en retur och 2–2 var ett faktum. VH öste på och fick välförtjänt även 3–2 innan perioden var över. En riktig soloräd av Lucas Jidenius som snappade upp pucken i mittzon och åkte sig fri och rundade målvakten retfullt enkelt.

Tredje perioden bjöd på en snabb scenförändring. Inom loppet av två minuter vände Nybro till ledning 4–3. VH mäktade inte med en vändning till. Slutforceringen hämmades bland annat av att laget drog på sig två utvisningar i slutminuterna. De hindrade visserligen Nybro från att avgöra matchen definitivt, men Nybro höll ändå undan och vann efter att ha avgjort med mål i tom bur. Därmed fick de revansch för senaste mötet som VH vann med 2–1. Resultat innebär även att det jämnar ut sig i tabelltoppen.

Målen:

Första perioden: 1–0 (3.48) Todd Winder (Tatu Kokkola, Lucas Jidenius), 1–1 Lukas Macklin (5.22), 1–2 (18.50) Juho LiukSiala.

Andra perioden: 2–2 (28.58) Todd Winder (Lucas Jidenius, Christian Lindberg), 3–2 (37.34) Lucas Jidenius.

Tredje perioden: 3–3 (41.47) Viktor Bolin, 3–4 (43.41) Lukas Macklin, 3–5 (19.22) Simon Hansson.

Vimmerby Hockey jublar över mål mot Nybro.