VH lyckades inte få hål på Kristianstad

Nej, det vill sig inte. Trots att Vimmerby Hockey gjorde en snudd på prickfri defensiv insats blev det ännu en förlust mot Kristianstad. "Det var vårt bästa försök, men det handlar om att göra mål och vinna matcher", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård efter förlusten med 1–0.

Emil Öhrwall blev matchvinnare för Kristianstad med sitt 1-0-mål i power play i andra perioden.

Emil Öhrwall blev matchvinnare för Kristianstad med sitt 1-0-mål i power play i andra perioden.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-04 22:37

Det var Vimmerby Hockeys 42:a match för säsongen och dukat för hockeyfest när Kristianstad kom på besök på torsdagen. Att VH går mållöst händer inte så ofta. Tre gånger på 41 matcher bara närmare bestämt. Nu kom den fjärde. Och för tredje gången med just Kristianstad och framförallt målvakten Wictor Ragnewall som motståndare.

– Det är en väldigt tajt match från början till slut. Båda lagen krigar, men det är vi som får det där målet. Det kommer lite på en slumppuck och utan den kunde det har gått hur som helst. Ragnewall i målet har visat en förmåga att storspela mot Vimmerby hela säsongen och det var tre väldigt sköna poäng att få med sig hem, sa Kristianstads assisterande tränare Nick Sörensen.

undefined
Wictor Ragnewall satte stopp för VH med sitt storspel i målet för Kristianstad.

Hampus Sylvegård gav ett samlat intryck efter matchen och konstaterade att även om inte resultatet gick VH:s väg så var han nöjd med insatsen.

– Jag tycker att vi gör en bra match. Inte bara för att vi vinner skotten stort, utan för att det är vi som för den till stora delar.

VH kom ut starkt från start och det fanns en tanke med det.

– Vi har fått tuffa starter mot just Kristianstad tidigare så vi ville ösa på direkt och visa att vi ville vinna. Vi skapar ett par fina lägen i första, men tar inte tillvara på dem.

VH hade haft två möjligheter att spela power play innan gästerna fick sitt första knappt halvvägs in i andra perioden.

Då small det å andra sidan omgående.

– Det är förstås tungt att åka på det målet, men vi gav oss ändå inte utan gav det en ärlig chans i tredje. Det ville sig inte den här gången, men jag tycker ändå att vi kan lämna isen med huvudet högt. Det här var vårt bästa försök att slå Kristianstad för säsongen.

Med bara tre omgångar spelade av kvalserien så har VH alla möjligheter att komma igen och hänga på i kampen. Närmast väntar Brödernas/Väsby hemma på lördag.

Hur ser du på den uppgiften?

– Det är bara att ladda om. Vi samlas på fredagsträningen och går igenom kvällens match. Sedan är det fullt fokus på matchen mot Brödernas/Väsby. Det är det som är det fina med en kvalserie. Det kommer nya matcher direkt och det är bara att ge sig ut och köra igen.

undefined
Kvalserien efter tre omgångar
VH-KIK 0–1

Andra perioden: 0–1 (28.53) Emil Öhrwall i spel fem mot fyra.

Skott: 23-12 (7-3, 9-7, 7-2)

Publik: 974

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!