VH-målvakten: "Man blir ju besviken"

Ena stunden var det klart att det skulle bli match mellan Vimmerby och Hudiksvall. Andra stunden ställdes allt helt plötsligt in. VH:s målvakt Tomas Rydén berättar om de kaotiska timmarna under fredagen. "Man går ned sig och blir deppig", säger han.

Tomas Rydén och hans lagkamrater fick vända hem när de var på väg till matchen.

Tomas Rydén och hans lagkamrater fick vända hem när de var på väg till matchen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-03-14 19:00

Det har varit minst sagt turbulenta dagar för Vimmerby Hockey. Under torsdagen åkte man upp till Uppsala för att sova över där inför fredagens returmatch mot Hudiksvall i playoff 3. Det var inte vilken match som helst utan det var matchen där VH kunde ha säkrat en historisk plats i kvalserien till Allsvenskan. Man vann det första mötet mot "Hudik" med 6–2 och skulle avsluta jobbet på bortaplan under fredagskvällen.

På fredagmorgonen hade laget värmning i en ishall i Uppsala och därefter lunch och videogenomgång. Då rådde det fortfarande lite osäkerhet kring om matchen skulle spelas eller inte på grund av oron kring Coronaviruset covid-19, men strax efter klockan 13.00 kom beskedet från förbundet att matchen skulle bli av. VH förberedde sig, satte sig i bussen och började precis rulla mot Hudiksvall. Man hade inte ens tagit sig ur Uppsala när de nya direktiven kom som löd: "Stanna bussen". 
– Det var konstigt där ett tag när man slängdes mellan förhoppningar om att det blir spel och sedan att det inte blir spel. Vi var redo för match, säger Vimmerby Hockeys målvakt Tomas Rydén. 

Bussen stannade och man fick vänta på vidare instruktioner. Vid cirka 15.00 kom det definitiva beskedet om att matchen ställts in och bussen fick helt enkelt vända hem mot Vimmerby igen.
– Man blir ju besviken så klart eftersom man vill avsluta matchserien och bli klar för kvalserien. Man går ned sig och blir deppig men samtidigt förstår man att hälsan måste gå före allt. Det var inte så mycket att göra åt, förklarar Rydén och fortsätter:
– Allt blir så konstigt eftersom det skulle vara spel ena stunden och sedan ändrades det direkt. Det är dock inget vi spelare kan påverka utan det ligger högre upp. 
Tycker du att det kunde ha skötts bättre?
– Det kan jag inte uttala mig om utan det får de ansvariga göra i så fall.

Under söndagen kom beskedet att all ishockey ställs in och att inget lag flyttas upp eller ned. Därmed kommer VH få spela kvar i division ett kommande säsong.
– Tråkigt att det har kommit dit men det finns ett liv utanför hockeyn i slutändan. Det var ett självklart beslut att ta och man hade ju det på känn. De flesta ligorna runt om i Europa ställs in så varför skulle inte vi också göra det här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!