Vill se ett bättre VH: "Måste vara mer påkopplade"

Den 26-årige dalmasen Robin Christoffersson är inne på sin tredje säsong i Vimmerby Hockey och han slåss för att vara den givna förstemålvakten. "Jag vill bara bli bättre", säger han inför returmötet mot Nyköping.

VH-målvakten Robin Christoffersson är inne på sin tredje säsong i Vimmerby och på torsdagen jagar man säsongens första seger på försäsongen när Nyköping kommer på besök.

VH-målvakten Robin Christoffersson är inne på sin tredje säsong i Vimmerby och på torsdagen jagar man säsongens första seger på försäsongen när Nyköping kommer på besök.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-09-13 18:00

Robin Christoffersson gjorde en riktigt stark vårsäsong i fjol och bidrog till att VH radade upp segrar. Det är något som han vill fortsätta med när han gör sitt tredje år i Vimmerby. 

– Jag som många andra vill fortsätta på det spåret och vinna så mycket matcher till laget. Jag vill bara bli bättre och visa att jag vill ha förstaspaden. Det hade varit kul att nå kvalserien med det här laget och det känns som att vi har potential att gå hela vägen, säger 26-åringen.

Dit är det förstås en lång väg att gå. Serien är ännu inte igång och närmast väntar träningsmatch mot Nyköping på torsdag. Ett Nyköping som vann enkelt i förra veckans möte. Då var det inte särskilt mycket som stämde för ett svagt spelande Vimmerby. Nu finns alltså chans till revansch och visa att man är ett betydligt bättre lag än vad man var då. 

– Vi hade en dålig träningsvecka och det speglade av sig på matchen senast. Vi måste vara ordentligt påslagna och hjälpa varandra. 

Vad tycker du om din försäsong så här långt?

– För egen del känns det helt okej, men det har blivit för många mål bakåt. Vi släpper till lite för lätta lägen och tappar pucken i mittzon för ofta. Jag hoppas att vi kan få ordning på det.

• Ni kan följa matchen på vår liverapportering på sajten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!