VH måste ta jobbet

Efter en övertygade seger mot Tyringe i premiären förlorade Vimmerby Hockey borta mot Värnamo i onsdags. Tränaren Anders Spaak var inte nöjd: - Vi tar inte skitjobbet som behövs på bortaplan, säger han inför hemmamötet mot Osby på söndag.

Ishockey2010-10-08 22:01

Spel på hemmarink är en sak.
Spel på bortarink en helt annan.
- Matchen mot Värnamo var läropengar för oss. Vi måste vara medvetna om att vi kommer vara jagade av varenda lag i den här serien. De kommer göra allt för att försöka slå oss, särskilt på sina hemmaarenor, säger Anders Spaak.

"På med arbetshandskarna"
Han tyckte att Vimmerbyspelarna var för bekväma och inte tog det jobb som krävdes:
- Många av våra spelare måste lära sig att spela på bortais. Vi måste göra det mycket svårare för dem och vara mer oärliga och jobbiga. Visa offervilja och ta närkamperna.
Spaak poängterar också betydelsen att varje spelare tar sitt ansvar fullt ut och inte lämpar över ansvaret det till någon lagkamrat:
- Det är bara att ta på sig arbetshandskarna. Vi kommer inte att få något gratis av något lag i den här serien. Vi ska alltid jobba hårdare än motståndarna. Jag godtar inte att vi viker ner oss, som skedde när jag såg Vimmerby förra säsongen. Jag är alldeles för mycket vinnarskalle för det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!