VH missade finalen - föll i "semin"

Det var i protokollet en grundspelsmatch - men med tanke på att en finalplats låg i toppen var det en ren semifinal som Vimmerby och Tranås utkämpade i Plivit Trade-Hallen på lördagseftermiddagen.

Ishockey2017-08-26 14:56

Den första perioden var minst sagt avslagen. Lagen verkade spela på sparlåga och närkamperna var lätträknade. Först när förre VH-spelaren Markus Schelin gav Tranås ledningen tog matchen fart. När Robin Höglund sedan gav sig ut på en räd över hela isen och skickade in kvitteringen i krysset bakom TAIF:s eminente målvakt Hampus Alexandersson hade vi en härlig hockeymatch - och en spännande avslutning - framför oss.

Men VH lyckades inte omvandla energin från målet till något konstruktivt - tvärtom. Man blev fastcheckade av TAIF:s förstaformation och efter konstant press i närmare två minuter fick Markus Schelin skottläge från vänster. Och som han tog det. Pang. Bom. 2-1.

Vimmerby hade då drygt två och en halv minut på sig att utjämna för att tvinga fram en förlängning. Pelle Ström fick läge från nära håll, David Stenbacka träffade kryssribban. Men inget mål. Istället kunde Max Rapp fastställa 3-1 i tom bur.

Vimmerby slutar sist i tabellen med sina tre poäng.