VH missade första matchbollen: "Blixtrade inte om oss"

Vimmerby Hockey har imponerat enormt i den södra Hockeyettan. Mot KRIF tog det däremot stopp. Trots ledning med 2–0 efter den första perioden blev det däng för första gången under ordinarie tid, efter att hemmalaget vänt på steken. "De var lite hetare än vad vi var", säger Staffan Lundh.

Nä. Det gick inte Vimmerbys väg borta mot Kallinge/Ronneby.

Ishockey2021-11-10 21:54

VH-tränaren var inte nöjd med prestationen i Soft Center Arena i Kallinge under onsdagen. Då ska man ändå veta att Vimmerby gick till första periodvilan med en tvåmålsledning i ryggen, efter mål av Niki Koskinen och Christian Lindberg.

– Det kändes ändå inte så bra efter den första, trots att vi ledde. Vi har ett powerplay direkt i den andra perioden, där ingen riktigt vill gå in och avgöra. Det var nästan som att vi lämnade över initiativet till KRIF, menar Staffan Lundh.

Ett Kallinge i stort poängbehov hade större energi och till synes starkare vilja än Vimmerby. Det gav också utdelning, då skicklige Andreas Nordfeldt snyggt pangade in reducering i powerplay för hemmalaget.

Och just den spelformen skulle visa sig vara ett vinnarkoncept för KRIF.

– De gör det visserligen bra i sitt powerplay, samtidigt kommer vi inte ut rätt mot deras skyttar, sammanfattar VH-tränaren.

undefined
Vimmerby Hockeys tränare Staffan Lundh var inte helt nöjd med lagets prestation. Redan på fredag möter man rivalen Tranås.

Av det resonemanget förstår ni att Kallinge lyckades bra i just numerära överlägen när det väl drog ihop sig. Joseph Berger blev stor matchvinnare för hemmalaget, då han satte både 2–2 och 3–2 i den tredje perioden när KRIF hade en spelare mer på isen.

Trots ett par bra lägen i slutskedet för serieledande VH, så blev det inga fler mål.

– Vi är inte vana att förlora och jag gillar det inte. Men någonstans så kommer det en förlust, det får man räkna med. Vi felar med lite småsaker, men den största skillnaden var att de ville mer än oss den här kvällen. Jag kände väl inte att det blixtrade omkring oss, om man säger så, säger Lundh.

Redan på fredag har Vimmerby chans på revansch. Och det i rivalmötet borta mot Tranås. VH kan också då säkra en biljett till Allettan, något som man alltså missade att göra mot KRIF.

– Det ska bli roligt att möta Tranås. Det ser vi fram emot.

KRIF–VH: 3–2

Första perioden: 0–1 (10.49) Niki Koskinen (Hugo Enock, Hugo Ollila), 0–2 (19.25) Christian Lindberg (Niki Koskinen, Hugo Ollila).

Andra perioden: 1–2 (28.21) Andreas Nordfeldt (Martin Ekström, Joseph Berger), spel 5/4.

Tredje perioden: 2–2 (45.40) Joseph Berger (Andreas Nordfeldt, Martin Ekström), spel 5/4, 3–2 (54.38) Joseph Berger (Martin Ekström), spel 5/4.