VH NÄRA VÄNDA STORT UNDERLÄGE

ISHOCKEY Vimmerby Hockey förlorade eftermiddagens playoff-match mot Sundsvall. Men trots underläge med 5-1-underläge i den tredje perioden gjorde VH match av det ända in i slutsekunderna.

Viktor Kokman i VH:s kasse hade en tung kväll när laget föll med 5-4. Avgörande match i Sundsvall i morgon.

Ishockey2017-03-11 17:16
Det trodde dock ingen när det redan efter drygt elva minuter stod 3-0 till hemmalaget, och tyvärr tillkom målen efter några riktiga försvarsgåvor från Vimmerby till hemmalaget.
4-0 kom i mittperioden sedan en VH-back återigen gett bort pucken i egen zon, då han hade den helt under kontroll.

Kvällens läckraste aktion svarade dock Vimmerbys Markus Modigs för när han i mittperiodens sista minut på egen hand snurrade upp Sundsvalls försvar och avslutade med att skicka upp en handledare i krysset.
Faktisk var det inte långt borta med ytterligare en kvittering i slutsekunderna, men Sundsvall höll undan.

När Sundsvall gjorde 5-1 fem minuter in i slutperioden var matchen avgjord – trodde alla på plats. Men sedan gjorde Kalle Johansson 5-2 på ett fint backskott och strax därefter direktsköt Viktor Crus-Rydberg in 5-3 efter ett bra VH-anfall.
Lite nervöst blev det i hemmalaget när VH fortsatte att trycka på och efter 12 minuter var det dags att ta en timeout.
5-4 kom med fyra minuter kvar och det var Pontus Gulldén som skickade in en backhand.
Med en och en halv minut tog VH ut sin målvakt och var på vippen att kvittera strax därefter.
Under den sista minuten var det sedan dock aldrig nära.

Sundsvall redde ut pressen, vann med 5-4, vilket innebär att en tredje och helt avgörande match lagen emellan kommer att spelas i Sundsvall i morgon eftermiddag. Vinnaren där är klar för play off 3 till den allsvenska Kvalserien.