VH nollade Mörrums offensiv: "Jag Àr jÀttestolt"

En vass offensiv hos Mörrum mot ett urstarkt försvar hos Vimmerby Hockey. Vilka skulle gÄ vinnande ur striden? Svaret blev VH, som lyckades hÄlla nollan pÄ bortais. "En intensiv match med mycket kamp", konstaterar VH:s trÀnare Phil Horsky.

Mörrums stjÀrna Marcus Paulsson hade en tuff match mot Vimmerby.

Mörrums stjÀrna Marcus Paulsson hade en tuff match mot Vimmerby.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-03-30 22:10

Första ronden i Ättondelsfinalen gick till VH. Men det var inte pÄ knock, snarare pÄ poÀng efter en taktiskt briljant insats.

PoÀngkungen Marcus Paulsson och hans Mörrum fick kliva av isen i Jössarinken med en nolla i sin mÄlkolumn. Todd Winder blev matchens enda mÄlskytt nÀr han styrde in en puck i mitten pÄ den andra perioden och sÄg till att segern gick till gÀsterna frÄn SmÄland.

NÀr vi trÀffade Phil Horsky, trÀnare i Vimmerby Hockey, i Jössarinken efter slutsignalen var han lÀttad, glad och imponerad av sitt lag.

– En riktigt bra insats. Jag Ă€r jĂ€ttestolt, sammanfattar Horsky.

Det kÀndes faktiskt aldrig riktigt hyperfarligt bakÄt för VH:s del, förutom dÄ i den absoluta inledningen av matchen. Ett fysiskt Mörrum kom ut stenhÄrt och spelade med fart och flÀkt.

– Vi visste att Mörrum skulle gĂ„ ut hĂ„rt i de tio första minuterna och det var deras bĂ€sta period i matchen. Vi var inte riktigt dĂ€r. Det var en mental utmaning, men sen tog vi över, menar VH-trĂ€naren.

Mörrum hade bĂ„de ett och tvĂ„ lĂ€gen i powerplay under matchen men lyckades inte fĂ„ hĂ„l pĂ„ en storspelande Tomas RydĂ©n. Även VH hade flera lĂ€gen i numerĂ€rt överlĂ€ge och kunde mycket vĂ€l utökat sin ledning. De gĂ„ngerna var det istĂ€llet Didrik Jansson i hemmamĂ„let som spikade igen.

– Vi hade mĂ„nga bra mĂ„lchanser men de försvarar sig bra. I tredje försvarar vi oss bra och har en bra balans. Visst, vi kunde ha utnyttjat vĂ„ra chanser bĂ€ttre, men det var en intensiv match med mycket kamp, menar Phil Horsky.

Mycket var bra i bortalaget, men det fanns vissa orosmoment. Bland annat fick nyckelspelaren Pelle Ström kliva av och sÀtta sig pÄ lÀktaren efter den första perioden.

– Han hade en liten kĂ€nning och dĂ„ tĂ€nkte vi att vi tar ut honom innan det blir vĂ€rre, förklarar Horsky.

VH har nu ena benet i kvartsfinal. Jobbet ska dock avslutas pĂ„ fredag hemma i Vimmerby ishall. Vinner man dĂ„ Ă€r man klara för kvarten. Annars vĂ€ntar en tredje och avgörande match, Ă€ven den i sĂ„ fall i Vimmerby. 

– Alla vet hur viktigt det var att vinna hĂ€r i Mörrum, men nu ska vi göra jobbet hemma ocksĂ„, avslutar trĂ€naren.

Mörrum–VH 0–1

Första perioden: -

Andra perioden: (29:57) Todd Winder (Olle Hellström, Sebastian Vidmar).

Tredje perioden: -

Skotten: 20–33 (11–6, 5–18, 4–9).

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!