FjÀrde raka och Allettan sÀkrad: "VÀldigt skönt"

Det gick vĂ€gen. Även om det satt hĂ„rt Ă„t. Efter 3–2 borta mot Alvesta har Vimmerby Hockey sĂ€krat en plats i Allettan redan tre omgĂ„ngar frĂ„n slutet. "Det Ă€r vĂ€ldigt skönt", sa VH-trĂ€naren Hampus SylvegĂ„rd som fick stöttning av bröderna Markus och Emil pĂ„ lĂ€ktaren.

Martin PÀrna gjorde 2-1 i spel fem mot fyra i slutet av andra perioden för VH mot Alvesta.

Martin PÀrna gjorde 2-1 i spel fem mot fyra i slutet av andra perioden för VH mot Alvesta.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-29 22:10

Det blev lĂ„ngtifrĂ„n en lika enkel resa för Vimmerby mot Alvesta som nĂ€r lagen möttes senast. 7–0 vann VH med dĂ„, men de fick slita betydligt hĂ„rdare i onsdagens möte.

Alvesta tog tidigt ledningen, men VH kvitterade nÀr de fick chansen i power play för andra gÄngen i matchen.

undefined
Alvesta tog ledningen tidigt i spel fem mot fyra.

– Vi hade bra kontroll pĂ„ det i första, men i andra blir det lite mer fram och tillbaka. NĂ€r vi vĂ€l fĂ„r fast pucken i anfallszon sĂ„ gör vi det bra, sa SylvegĂ„rd som fick se laget ta ledningen med 2–1 i andra efter Ă€nnu ett mĂ„l i numerĂ€rt överlĂ€ge.

I tredje perioden var kÀnslan att Vimmerbylaget behövde fÄ in ett tredje mÄl för att stÀnga matchen. IstÀllet drog de pÄ sig utvisningar mot slutet och dÄ tog Alvesta chansen att kvittera.

– Vi ger dem en chans att spela fem mot tre och det var onödigt att bjuda in dem.

Vimmerby gick ÀndÄ segrande ur striden. Adam Petersson avgjorde tre minuter frÄn slutet. Han ordnade de tre poÀng som VH behövde för att sÀkra sin plats i Allettan.

– Det Ă€r sĂ„dana hĂ€r segrar pĂ„ bortais som man behöver plocka för att vara med i toppen. Vi har gjort det vĂ€ldigt bra under grundserien. Det kĂ€nns skönt att ta fjĂ€rde raka och sĂ€kra platsen med tre omgĂ„ngar kvar.

Hur tÀnker du inför avslutningen pÄ serien?

– Det Ă€r för tidigt att sĂ€ga. Jag vill att vi bygger vidare pĂ„ den hĂ€r sviten och fortsĂ€tter att vinna. Sedan kan det bli sĂ„ att vi lĂ€gger om trĂ€ningen och kör lite hĂ„rdare.

undefined
Hampus SylvegÄrd hade stöttning frÄn familjen pÄ lÀktarplats.

Efter slutsignalen och ett kort firande i omklÀdningsrummet med laget begav sig SylvegÄrd ut pÄ lÀktarplats. DÀr vÀntade hans Àldre bröder Markus och Emil tillsammans med sina familjer pÄ att fÄ gratulera lillebror till framgÄngen.

– Det var kul att de var pĂ„ plats och stöttade. Jag brukar Ă„ka och se dem en hel del nĂ€r de spelar med VĂ€xjö Lakers. Nu passade det för dem att komma till Alvesta. 

Alvesta-VH 2–3

Första perioden: 1–0 (04.29) Ebbe Fjellström, spel 5/4, 1–1 (14.30) William Dageryd (Anton Carlsson, Jakob Karlsson), spel 5/4.

Andra perioden: 1–2 (39.17) Martin PĂ€rna (Jakob Karlsson, Anton Carlsson), spel 5/4. 

Tredje perioden: 2–2 (55.01) Caleb Eefting, spel 5/3, 2–3 (57.05) Adam Petersson (Carl Sjöberg, Gustav Karlsson).

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!