VH om beslutet: "Överraskas inte av någonting längre"

Från 50 åskådare, till 300 och 50 igen. Och nu kommer nästa restriktion: max åtta åskådare. Frågan är hur det påverkar ett starkt publiklag som Vimmerby Hockey? "Vi överraskas inte av någonting längre", säger Anders Kostenius, vice ordförande.

Nu kommer nästa restriktion när det kommer till att släppa in publik på matcherna: max åtta åskådare gäller.

Nu kommer nästa restriktion när det kommer till att släppa in publik på matcherna: max åtta åskådare gäller.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-11-16 15:56

Förändringsbenägna. Det kan man väl lugnt påstå att föreningar måste vara i dessa tider. Det har kommit flera olika besked gällande restriktioner i pandemins spår under hösten. Inte minst gällande publikfrågan under matcher. 

– Vi börjar bli luttrade nu, säger Kostenius efter regeringens nya direktiv som kom under måndagen.

Vad innebär det här för er?

– Faktiskt inte så mycket. Det känns som att vi är förberedda på allt. Det har varit mycket fram och tillbaka. Skillnaden mellan att få ta in max 50 ner till åtta, spelar inte så stor roll. Vi ska ha ett styrelsemöte i kväll (måndag) och se hur vi hanterar situationen, men det är förstås tveksamt om vi verkligen ska ha öppet för åtta personer – och med det merarbete det innebär för oss med biljetthanteringen och entrépersonal som i så fall krävs. 

Anders Kostenius är smått kritisk till att man under en kort period höjde maxtaket från 50 åskådare till 300.

– Det känns bara onödigt. För oss handlade det om en match.

Betyder de nya direktiven något för er ekonomiskt?

– Nej, det kan jag inte säga. Men allt det här med publikbegränsningarna tär självklart på oss. Vi är den förening i trakten som har mest publik på våra matcher och det är klart att det påverkar oss. Det är jäkligt tråkigt, men det är bara att rätta in sig i ledet, säger Kostenius och fortsätter:

– Vi kämpar på så mycket vi kan i rådande läge, men vi är beroende från stödet från staten. Där vet vi inte hur mycket pengar vi får än – och när det sker. 

På onsdag tar Vimmerby Hockey emot rivalen Tranås AIF. Normalt sett är det en match som lockar mellan 1 000–1 500 åskådare. Nu är maxtaket 50 personer – som från och med den 24 november minskas ytterligare. Till åtta personer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!