VH öppnar upp för förstÀrkningar: "Klart vi tittar"

NĂ€st sist nĂ€r en fjĂ€rdedel av serien Ă€r spelad och Ă„tta poĂ€ng pĂ„ kontot. MĂ„ste nĂ„got ske? Är det sĂ„ att Vimmerby Hockey tittar pĂ„ nya spelare?
– Om vi ska ha in spets Ă€r det i sĂ„ fall pĂ„ forwardssidan, sĂ€ger trĂ€naren Peter Johansson och öppnar upp för att det kan bli aktuellt.

Vimmerby ligger under strecket efter 13 spelade matcher. FrÄgan Àr om klubben kommer att titta efter att fylla pÄ i truppen?

Vimmerby ligger under strecket efter 13 spelade matcher. FrÄgan Àr om klubben kommer att titta efter att fylla pÄ i truppen?

Foto: Sara Damne

Ishockey2024-10-27 15:07

NÀr flera klubbar lÄnar in hyfsat meriterade spelare, vissa frÄn SHL, sÄ har Vimmerby Hockey legat lÄgt pÄ den fronten. FrÄnsett dÄ comebackande Martin PÀrna, som man kan sÀga ersatt skadade Anton Carlsson.

FrÄgan Àr hur klubben funderar framÄt om segrarna uteblir och de ligger fast förankrat i botten av tabellen?

Hur gĂ„r tankarna. Öppnar ni upp för förstĂ€rkningar?

– Jag vet inte riktigt hur det Ă€r med ekonomin och det Ă€r ju inte sĂ„ att vi kan vĂ€lja och vraka. Vi Ă€r inte pĂ„ den "hyllan" om vi sĂ€ger sĂ„, men det Ă€r klart att det vore bra att fĂ„ in en forward och jag tror ocksĂ„ att vi kommer se oss om efter det. Inte bara dĂ„ sett kvalitetsmĂ€ssigt, utan ocksĂ„ för att vi behöver det för numerĂ€ren pĂ„ forwardssidan. Just nu Ă€r bĂ„de Anton (Carlsson) och Kevin (Wennström) skadade, sĂ€ger Peter Johansson och fortsĂ€tter:

– Samtidigt Ă€r det ingen som spelat sig ur laget och som vi vill fĂ„ bort. Det Ă€r snarare sĂ„ att mĂ„nga har gjort det bĂ€ttre Ă€n vad man kanske förvĂ€ntat frĂ„n början.

Sportchefen Pelle Johansson Àr inne pÄ samma spÄr.

– Klart att vi tittar pĂ„ vad som finns pĂ„ marknaden. Sen har vi med oss att Anton Carlsson förhoppningsvis snart Ă€r tillbaka. Oavsett vilket Ă€r det spets vi kollar pĂ„, om vi ska ha in nytt.

Är en vĂ€rvning nĂ€ra förestĂ„ende?

– Nej. Det finns ingen tidsplan för det, utan det Ă€r mer nĂ€r lĂ€get dyker upp. Öppnas dörren sĂ„, ja...absolut. Men det Ă€r inte sĂ„ att vi stĂ„r och bankar.

FÄr ni mÄnga förfrÄgningar om spelare som kan vara intressanta för er?

– Det kan jag inte sĂ€ga. Det Ă€r relativt lugnt, sen Ă€r kĂ€nslan att det kan öppna upp kring landslagsbreaket (början av november). Det finns ligor med annat upplĂ€gg Ă€n vad vi har.

Tittar ni bÄde pÄ den svenska och utlÀndska marknaden?

– Om det blir nĂ„got Ă€r det mer troligt att det blir spelare frĂ„n utlandet. Det kan vara i princip frĂ„n var som helst. Prislappen Ă€r alldeles för hög pĂ„ svenska spelare.

Har ni specifika krav och en sÀrskild profil pÄ spelare ni söker?

– Nej, utan det ska kĂ€nnas rĂ€tt, sĂ€ger Pelle Johansson och sĂ€ger vidare att VH vill ha in en ny spelare om det blir aktuellt. Inte flera.

Om ni vÀrvar, fÄr nÄgon annan spelare lÀmna truppen dÄ?

– Nja, i sĂ„ fall Ă€r det vĂ€l mer troligt att det kan röra sig om en utlĂ„ning. Om vi nu kommer dit.

Kommer ni att söka extern hjÀlp om ni ska förstÀrka?

– Vi har ingen sĂ„n diskussion just nu, men det kan sĂ€kert bli en sĂ„n typ av frĂ„ga. Det Ă€r ett alternativ, men vi har inte vĂ€nt oss till nĂ„gon i det hĂ€r lĂ€get. För det Ă€r ju sĂ„ att vi inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt varit chanslösa i matcherna. Vi har varit med i nĂ€stan varenda match, förutom i nĂ„gon enstaka. MĂ„nga gĂ„nger Ă€r det sjukt smĂ„ marginaler som varit avgörande.

Vad tycker du som sportchef att ni ska göra för att ni ska börja vinna matcher mer frekvent?

– Vi mĂ„ste slipa bort onödiga utvisningar som vi drar pĂ„ oss. Det mĂ„ste bort. NĂ„gonstans Ă€r vi dĂ€r och petar med klubborna och domarna gör sina bedömningar. Man kan tycka att vi blivit orĂ€ttvist behandlade ibland, men hur det Ă€n Ă€r sĂ„ hĂ„ller inte domarna med oss. Vi ska helst inte ge dem möjligheten att fundera pĂ„ att ge oss utvisningar. Visst, det Ă€r ofta en hĂ„rfin grĂ€ns. Det handlar ocksĂ„ om att göra rĂ€tt saker i 60 minuter, att hĂ„lla det enkelt. NĂ€r vi Ă€r som bĂ€st, gör vi just det. HĂ„ller det enkelt och gör det vi pratar om pĂ„ daglig basis. Vi kommer inte att kunna spela ut nĂ„got lag pĂ„ den hĂ€r nivĂ„n.

undefined
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!