VH-ordföranden om klubbchefens avhopp: "Ingen lätt situation"

Under tisdagsförmiddagen kom nyheten att Andreas Zukiewicz avgår som klubbchef i Vimmerby Hockey. Här är ordföranden Anita Westerbacks syn på det som hänt:
– Vi är överens, säger hon.

Anita Westerback, ordförande i Vimmerby Hockey.

Anita Westerback, ordförande i Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-22 16:54

Ett knappt halvår på posten som klubbchef. Sen fick det räcka. 

Andreas Zukiewicz har gjort sitt i den rollen i Vimmerby Hockey. Nu tar sportchefen Pelle Johansson tillfälligt (?) över som tillförordnad klubbchef.

Westerback:

– Det här är ingen lätt situation och det kräver mycket att kombinera sitt ordinarie arbete med rollen som klubbchef. Andreas har också gjort det ideellt. Det tar helt enkelt mycket tid. Vi var överens om att han lämnar sitt uppdrag. 

Är det något annat som ligger bakom än tidsbrist?

– Nej.

Pelle Johansson sägs vara en temporär lösning. Har ni någon ersättare på gång?

– Nej, inte nu. Vi har inga direkta namn i nuläget. Sen är det så att vi har gått igenom den tyngsta biten med ombyggnation av hallen där Andreas (Zukiewicz) hade en viktig funktion. 

Ska den kommande klubbchefen också jobba på ideell basis, eller hur tänker ni där?

– Drömmen vore förstås att kunna anställa, men där är vi inte. Med mer ekonomiska muskler skulle vi vilja anställa någon, men vi kommer inte på något sätt äventyra klubbens ekonomi. Vi är med allsvenska mått en liten organisation och det är tungt jobb för de allra flesta. 

Söker ni aktivt efter en ersättare?

– Ja, vi har varit ute på sociala medier och försöker även mun till mun-metoden, men det är svårt. Det behövs folk som kan hjälpa till och då inte bara på de tunga posterna, utan även kring matcher. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!