VH överlägset mot Boro/Vetlanda

Inte mycket till värdemätare. Men ändå skönt för Vimmerby Hockey att återigen få göra lite mål. 8-0 hemma i gårdagskvällens träningsmatch mot Boro/Vetlanda speglar skillnaden mellan lagen ganska väl. - Jag tycker ändå Boro ska ha en stor eloge. De kör i 60 minuter, säger VH-tränaren Daniel Eriksson.

Ishockey2015-09-09 19:46


Även om skillnaden mellan lagen var enorm och det aldrig infann sig någon som helst spänning, så bjöds vi i alla fall på ett gäng vackra mål. VH:s slovakiske nyförvärv Juraj Bezuch 4-0-mål var en riktig läckerhet. Backen Filip Mingotti drog ett 35-meterspass, som skar rakt igenom Boros lag och hittade bladet på Bezuch. Hans kliniska avslut i nättaket var sedan lite av pärlsockret på bullen. Snyggt värre!

- Visst är det skönt att göra en del mål. Inte minst för vissa enskilda spelare - utan at nämna några namn, summerar Daniel Eriksson.

Boro/Vetlandas tränare Nils-Gunnar Svensson var inte allt för nedslagen efter matchen.

- Vi fick ju i alla fall träna försvarsspel, sa han och log.
Individuell spelakritik då? Ja, väldigt svårt i en match av den här karaktären. Men spelare som stack ut var framför allt Hampus Harlestam, Jesper Kokkonen och Mathias Sundberg. Men framför allt backen Tobias Jonsson - rörlig och offensivt vass.

På lördag spelar VH säsongens sista träningsmatch, hemma mot Skövde. Och sedan är det bara en vecka kvar till seriestart.

Så här sa Tobias Jonsson efter matchen:





Läs mer i torsdagens tidning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!