VH övertygade mot Dalen – har nu sju raka vinster

Vimmerby Hockeys segertåg rullar vidare. Borta mot HC Dalen tog man sin sjunde raka seger i Allettan och gjorde det på ett övertygande sätt. Slutresultatet skrevs till 3–6 för VH, som nu är ny tabelletta.

Linus Ljung klappas om efter sitt mål i den första perioden.

Ishockey2021-02-17 21:08

Vimmerby Hockey fick en smakstart på toppmatchen borta mot Dalen. Visserligen var det hemmalaget som började bäst, men VH fick jubla först. I den sjunde minuten fick Anton Carlsson pucken i mittzon, tog ett par skär inåt och skickade in den i mellanhöjd bakom Oscar Malm i målet.

Det för kvällen gulklädda VH-laget visade som vanligt upp ett stabilt försvarsspel och stod emot. Sedan dök en oväntad målskytt upp. Linus Ljung tog sig fram från sin backposition och dök upp på rätt plats vid rätt tillfälle. 2–0 till VH var ett faktum.

Men i den andra perioden förändrades allt... snabbt. Adam Hirsch styrde in reduceringen för Dalen efter 42 sekunder och knappt två och en halv minut senare stod det 2–2. Oliver Wallqvist gjorde inga misstag på friläget han fick till skänks.

Matchbilden svängde trots allt inte över till hemmalagets fördel efter det. VH repade sig, tog tag i spelet och skaffade sig ett powerplay knappt nio minuter in i perioden. Då vet ni nog vad som väntade... Jakob Karlsson bakom mål, Mathias Wigley framför mål. Pass och ledning VH igen.

Båda lagen hade sina chanser efter det, men VH tog med sig en rättvis 3–2-ledning in till den sista periodpausen.

I början av slutperioden hettade det till framför gästernas Tomas Rydén. Dalen fick ett tidigt powerplay och skapade tryck mot VH – men istället för en kvittering var det återigen Mathias Wigley som hittade nätet, med sitt sjätte mål i Allettan. 32 sekunder senare tappade Dalen pucken i farligt läge och gav Johan Schreiber ett friläge. Han lirkade läckert in den i krysset. Det kändes som att VH punkterade matchen där och då.

Dalen reducerade till 3–5 i powerplay i den 49:e minuten men kom aldrig närmare än så. Sebastian Vidmar fastställde slutresultatet till 3–6 med ett mål i tom kasse i slutminuterna.

VH är nya serieledare i den södra Allettan, men har tre matcher mer spelade än tvåan Nybro och en match mer än trean Dalen.

Dalen–VH 3–6

Första perioden: 0–1 (06:28) Anton Carlsson (Mathias Wigley, Jonas Nyman), 0–2 (15:12) Linus Ljung (Johan Schreiber, Pierre Gustavsson).

Andra perioden: 1–2 (20:42) Adam Hirsch, 2–2 (23:03) Oliver Wallqvist, 2–3 (29:18) Mathias Wigley (Jakob Karlsson, Johan Schreiber).

Tredje perioden: 2–4 (44:56) Mathias Wigley (Jonas Nyman, Anton Carlsson), 2–5 (45:28) Johan Schreiber, 3–5 (48:41), 3–6 (58:48) Sebastian Vidmar (Philip Rondahl).

Skott: 30–29 (9–8, 6–6, 15–15).

Anton Carlsson öppnade målskyttet för Vimmerby Hockey, assisterad av Mathias Wigley och Jonas Nyman.