VH pausar verksamheten – bekräftade fall i laget

Flera lag i den södra Allettan har redan drabbats. Nu är det Vimmerby Hockeys tur. Klubben pausar verksamheten för A-laget efter att man konstaterat fall av covid-19 i spelartruppen.

Vimmerby Hockey pausar verksamheten för A-laget.

Vimmerby Hockey pausar verksamheten för A-laget.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-01-11 16:03

Mariestad BoIS, Kalmar HC och Nybro Vikings har redan satt sina A-lagsverksamheter på paus. Nu har även Vimmerby drabbats.

På tisdagen bekräftade klubben att man fått in covid-19 i spelartruppen och att man pausar verksamheten. De kommande matcherna mot Karlskrona HK (fredag) och HC Dalen (söndag) skjuts upp.

– Vi har ett par som fått positivt utslag på PCR-tester och sen har vi en handfull övriga som är krassliga. Vi inväntar svar på PCR-testerna där också, säger Morgan Persson, klubb- och sportchef i Vimmerby Hockey. 

Smittan har även letat sig in på ledarsidan.

– Ja, det är ett par där också, säger Persson, som inte är särskilt förvånad över att VH har drabbats:

– Nej, det var bara en tidsfråga. Man har nästan bara suttit och väntat på att det ska drabba oss också. 

VH kommer nu att pausa verksamheten för A-laget helt fram till på torsdag.

– På torsdag kväll kommer vi testa alla som var negativa igår (läs måndag) och sen får vi se hur vi går vidare efter det. Klart är i alla fall att det inte blir några matcher den här veckan. Både Karlskrona och Dalen har förståelse för situationen. Karlskrona själva hade också några misstänkta fall i sin trupp, förklarar Persson.

Klubbchefen har annars försökt hitta nyförvärv till VH – men spelarmarknaden har varit oerhört tuff.

– Det är ganska dött. Det är i princip tomt på marknaden och det blir inte lättare med covid-läget heller. Det är otroligt tomt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!