VH plockar in landslagsmeriterad forward

Vimmerby Hockey har gjort klart med forwarden Aatu Luuusuaniemi, som kommer att tas in på try-out i VH. "Han vet hur man hittar målet", säger VH-sportchefen Morgan Persson.

Vimmerby Hockey fortsätter värva.

Vimmerby Hockey fortsätter värva.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-09-03 17:44

Vimmerby Hockey fortsätter att värva inför kommande säsong i Hockeyettan. Under torsdagen gjorde klubben klart med forwarden Aatu Luuusuaniemi. Finländaren kommer närmast från spel i Österrike med RB (Salzburg) Hockey Juniors och stod där för 40 poäng (20+20) på 39 matcher. 

– Vi fick höra om honom via en finsk agent som hörde av sig igår (läs onsdag) och idag (torsdag) blev allt klart. Så det gick snabbt, säger Morgan Persson, sportchef i Vimmerby Hockey. 

Han fortsätter:

– Det är en stor right-forward som jobbar hårt och är seriös. Han vet hur man hittar målet och har rätt karaktär.

Luuusuaniemi, som är född 1999, har representerat det finska juniorlandslaget (U16, U18, U20) och har gjort totalt 28 matcher i den finska tröjan.

VH plockar in honom på en så kallad try-out. Enligt sportchefen är avtalet skrivet över hela säsongen, men Luuusuaniemi kommer att få en provperiod under nästa vecka.

– Det är en try-out men förhoppningen är att han ska stanna hela säsongen ut, säger Persson, som hoppas att nyförvärvet blir en av toppspelarna i laget:

– Förhoppningen är att han blir en topp sex-spelare.

Nyförvärvet väntas vara på plats i Vimmerby på måndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!