Modigs väntar på första målet: "Lite besviken"

LHC-forwarden Markus Modigs saknas fortfarande i målprotokollet efter sina första nio matcher i laget. "Besviken på att jag inte har tryckt dit den", säger han.

Markus Modigs är nöjd med att han skapar lägen, men väntar fortfarande på första målet.

Markus Modigs är nöjd med att han skapar lägen, men väntar fortfarande på första målet.

Foto: Peter Holgersson

Ishockey2022-03-08 09:00

När vi frågar LHC-tränaren Klas Östman om vad han tycker om Modigs första tid i Linköping så lyfter han offensiven, men ser förbättringspotential i det defensiva arbetet. 

Vimmerby Hockey-fostrade Markus Modigs, som fått förtroendet i förstakedjan tillsammans med Markus Ljungh och Patrick Russell, säger själv:

– Offensivt tycker jag ändå att jag har skapat en del större chanser och är med och bidrar. Jag har skapat en gäng lägen för att göra mål, sen är jag lite besviken på att jag inte har tryckt dit den. Något som jag brukar vara ganska bra på. Fortsätter jag skapa så kommer det att komma.

I defensiven önskar Östman rejälare spel och fler duellvinster. 

– Det är ett annat sätt att spela. Mycket av försvarsspelet har varit nytt och det tar lite tid att lära sig. Jag håller fortfarande på att lära mig och det är något jag jobbar på varje dag. Det är på väg, säger Modigs.

Efter helgens matcher blev det mer individuellt hur spelarna återhämtade sig och tränade på måndagen. I veckan väntar ytterligare tre matcher, med start på tisdagen hemma mot Leksand. 

Vad tänker du inför matchen mot Leksand?

– Jag tycker att vi någonstans är inne i en positiv trend och vi ska försöka komma ut och följa vår matchplan till hundra procent. Ge oss chansen att vinna på det sättet, säger Modigs, som trivs med att vara tillbaka i Linköping:

– Det är en grupp som tävlar hårt och vill mycket. Det är roligt att vara en del av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!