Beslutet är fattat: "Det är över för min del"

För Vimmerby Hockey tog säsongen slut i fredags. Oskar Carlsson fick följa allt vid sidan om på grund av skada. Det får han göra även fortsättningsvis. "Det är över för min del nu", säger backen och har sitt tips klart för kvalserien.

Oskar Carlsson lägger skridskorna på hyllan. Utöver lir i moderklubben i Vimmerby, blev det fyra säsonger i allsvenskan, med bland annat Västervik.

Oskar Carlsson lägger skridskorna på hyllan. Utöver lir i moderklubben i Vimmerby, blev det fyra säsonger i allsvenskan, med bland annat Västervik.

Foto: Arkiv

Ishockey2022-04-06 15:51

Egentligen la han skridskorna på hyllan redan inför den nyss avslutade säsongen. 

Var det tänkt. 

Men... suget kom tillbaka. Oskar Carlsson kom tillbaka. 

– Tyvärr blev det inte som jag hade hoppats. Jag var inställd på att bidra med så mycket som jag kunde till laget, sen blev det som det blev med skadorna (ljumskproblem). Det känns jäkligt tråkigt. 

Beslutet om en fortsatt hockeykarriär eller inte, är nu taget.

– Det är över för min del. Visst ska man aldrig säga aldrig, men det känns som jag är färdig. Det är en kombination av allting. Det är ett pussel för att få ihop allt, med familj och jobb. Det är träningar eller match i princip varje dag vintertid. 

Vad ska du göra istället?

– Jag får väl köra padel, som de flesta andra, haha. Tanken är att jag ska involvera mig mer i grabbens (Olle) hockey. Det kommer att finnas saker att göra och det är skönt att inte vara så låst. 

30-åringen (fyller 31 om några veckor) har haft en lång och framgångsrik karriär, som av allt att döma nu är över. 

Vilka är höjdpunkterna?

– Senaste säsongerna när vi gått till playoff 3 med Vimmerby har varit riktiga höjdare, men också de värsta när vi åkt ur mot Troja och Kristianstad. Vi har verkligen utmanat dem, men fallit på målsnöret till kvalserien. Åren i Karlskoga i Hockeyallsvenskan var också väldigt roliga och jag fick stort förtroende där. 

Utöver Karlskoga spelade Oskar Carlsson allsvenskt i Västervik och Tingsryd. 

undefined
Oskar Carlsson gjorde fyra allsvenska säsonger, bland annat i Västervik.

Vad tror du kommer att hända i Vimmerby Hockey nu?

– Jag tror att det kommer att fortsätta på samma sätt. Att spela i VH är ett bra skyltfönster och många spelare har tagit klivet upp i Allsvenskan efter att ha spelat här. Sen hoppas jag såklart att vi kan ta det där sista steget, till kvalserien. Vi har inte lyckats knäcka den koden än. Känslan är att det kommer bli bra med Pelle (Johansson) som sportchef. Han känner föreningen bra och har säkert knutit många bra kontakter efter sina år i Oskarshamns organisation. 

Under onsdagen är det premiärdags för kvalserien. Sex lag kämpar om en plats i Hockeyallsvenskan säsongen 2022/2023: Hudiksvall, Nybro, Östersund, Väsby, Dalen och Halmstad. 

Vilket lag tror du tar hem det?

– Jag ser Nybro som klar favorit. Det känns som att det är deras tur i år. På papperet tycker jag de har det överlägset bästa laget. 

Främsta utmanaren?

– Jag har inte jättekoll på Hudiksvall och Östersund, men jag tror att Östersund och Väsby kan bli farliga.

Allt tyder på att rutinerade backen Oskar Carlsson gjort sin sista match i VH-dressen.
Allt tyder på att rutinerade backen Oskar Carlsson gjort sin sista match i VH-dressen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!