VH-profilen har lirat mest av alla: "Jag är överraskad"

Över 300 matcher skojar man inte bort. "Jag är överraskad och förvånad att det är så många", säger VH-profilen Pelle Ström om alla matcher han lirat senaste decenniet.

Pelle Ström toppar listan över flest spelade matcher i VH under 2010-talet.

Pelle Ström toppar listan över flest spelade matcher i VH under 2010-talet.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-05-28 19:30

Jakob Karlsson, kanske. Hampus Harlestam måste väl ha spelat många matcher? Wigley? Inte omöjligt. Fel, fel, fel. När mina tankar om vem som hade spelat flest matcher i Vimmerby Hockey under 2010-talet ploppade upp fanns visserligen Pelle Ström i bakhuvudet någonstans, men i topp? Nä, det trodde jag inte. 

Faktum är att det inte var något snack alls. Trots sin ungdom (25 bast, fyller 26 i år) har backen snörat på sig skridskorna i snabb takt säsong efter säsong, match efter match. Enligt mina uppgifter rättare sagt 319 gånger, då har vi kikat på säsongerna från 2010/2011 till 2019/2020. 

– Va, är det så många, säger Pelle när vi pratar med honom. 

Vid närmare eftertanke är han inte så förvånad ändå. 

– Nej, jag kom ju med tidigt och spelade litegrann redan första året på gymnasiet. Sedan har det rullat på. Det är jättekul förstås att det är så många matcher. 

Precis som nummer ett på listan (Ström) är nummer två, tre och fyra också egenfostrade spelare. I tur och ordning, Jacob Isaksson, Jakob Karlsson och Anton Karlsson. Alla har gjort minst 200 kamper för VH. 

– Jag kunde tänka mig att "Jalle" (Isaksson) var med högt upp. Han var med i laget innan jag kom upp.  

Jacob Isaksson spelade 279 matcher, trean Jakob Karlsson 231 och fyran Anton Carlsson prick 200. Den förste icke egne produkten som tog sig upp i toppen är stockholmaren Mattias Wigley. 

Åter till Pelle Ström, backklippan som för någon månad sedan skrev på för ytterligare två säsonger med moderklubben. Han följer sin far, Krister, i fotspåren. 

– Ja, haha. Men till honom har jag fortfarande en bit kvar. Jag tror att han gjorde 16 säsonger i A-laget. 

Har hans många år i klubben påverkat och inspirerat dig till att fortsätta vilja spela i VH?

– Nej, det kan jag inte säga direkt, men jag får lite tips av honom om saker och ting och det är bra. 

Inte minst i hockeyns värld är det många spelare som med jämna mellanrum byter klubb. Men det gäller inte alla. Inte Pelle Ström. 

Hur kommer det sig att du inte bytt klubb någon gång?

– Det är inget annat som har lockat mig. Det är bra här.

Vad har du för tankar om säsongen för egen del?

– Jag vill bli bättre på det mesta. Jag säger alltid att jag måste bli bättre offensivt, men det lyckas inte riktigt. Jag gör inte så många poäng. Det är väl så att jag måste våga mer framåt. 

Jacob Isaksson är tvåa på listan i VH, med 279 spelade matcher.
Jacob Isaksson är tvåa på listan i VH, med 279 spelade matcher.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!