VH räddade poäng med sent mål mot Mörrum

Vimmerby Hockey lyckades inte ta tredje raka segern borta mot Mörrum på fredagen. De föll efter straffar med 6–5 efter att ha kvitterat sent genom Aku Alho.

Staffan Lundh var ändå ganska nöjd med en poäng för Vimmerby Hockey mot Mörrum borta.

Ishockey2021-10-08 22:25

Vimmerby Hockey hade full pott efter två omgångar via säkra segrar med 3–0 och 4–0. Mot Mörrum såg det också bra ut från början då Philip Elgeståhl gav laget ledningen och Tatu Kokkola ökade på till 2–0 i power play.

Knappt tio minuter in i matchen reducerade Mörrum vilket innebar att VH-målvakten Robin Christoffersson fick kapitulera för första gången under säsongen och därmed höll nollan i nästan 130 minuter. Kvarten in i första perioden fick Mörrum chansen i power play och överlistade då Christoffersson igen.

– Det kändes ändå lugnt med 2–2 efter första och så fick vi in 3–2 i början av andra. Sedan bjöd vi dem på  lite enkla mål där deras 4–3 kom när vi var en man mer på isen bland annat, sa VH-tränaren Staffan Lundh.

I tredje fortsatte dramatiken med att VH kvitterade, men Mörrum gjorde 5–4 och såg länge ut att gå mot tre poäng. Till sist klev dock Aku Alho fram som poängräddare och kvitterade dryga minuten från slutet.

– Det var ändå skönt att få med oss en poäng när vi var illa ute på slutet. Vi får ta med oss att vi gjorde fem mål på bortais, men i övrigt finns det såklart en del att förbättra, sa Staffan Lundh.

VH får nu samla krafterna tills på tisdag då KRIF kommer på besök i ishallen.

Målen VH: 0–1 Philip Elgeståhl, 0–2 Tatu Kokkola (Christian Lindberg, Ludvig Vännström), 2–3 Gustav Jansson (Olle Söderlund, William Dageryd), 4–4 Christian Lindberg (Tatu Kokkola, Ludvig Vännström), 5–5 Aku Alho (Todd Winder).