VH rasade ihop fullständigt

Vilket magplask, VH. Vimmerby föll med 10-4 borta mot Mariestad efter laget rasat ihop totalt i den andra perioden. - Vi spelar huvudlöst och värderar inte alls situationerna som vi ska, säger tränaren Anders Spaak.

Ishockey2012-01-12 07:23

Nu kan nog Vimmerby glömma allt vad playoff heter. Om det ska finnas en chans måste VH upp två-tre nivåer.
- Det här håller inte. Vi har gjort en stark säsong, men vi kan inte lägga oss ner och dö nu, säger assisterande tränaren Nicklas Oscarsson.

Sämsta
Insatsen mot Mariestad var säsongens sämsta. Då ska ni veta att Vimmerby var bättre än Mariestad första tio minuterna och fick en drömstart då Simon Casselstrand rakade in en retur efter drygt en minut. Det skapades också flera lägen fram till 2-0. Mariestad inledde virrigt och bjöd på svängdörrar bakåt. Så kom 1-1 i powerplay - och bara åtta (!) sekunder senare var de i ledningen. Redan där fanns en viss tveksamhet kring målvakten Robin Anderssons agerande. IKO-målvakten som var lysande i inhoppet mot Olofström senast hade kanske sin tyngsta kväll i karriären mot Mariestad. Han var som ni förstår långt ifrån ensam om att underprestera denna afton. Ingen VH-spelare nådde upp till normal standard.
Halvvägs in in perioden kvitterade Björn Jonasson efter klapp-klapp-spel med Shawn Snider och Jim Nordh.

Rasade ihop totalt
Mittperioden blev ett enda stort mörker för VH. Laget rasade ihop fullständigt och släppte till kontring på kontring.
- Det var en konstig period. Vi vann de flesta tekningarna, sköt flest skott och hade kanske 65 procent av spelet, men vi blev helt bortkontrade, säger Nicklas Oscarsson.
Och Mariestad gjorde mål på nästan allt.
Varför bytte ni inte målvakt...?
- Calle (Brattenberger) har varit sjuk i veckan och har inte tränat.
Först vid ställningen 8-3, då Mariestad gjort sex mål mindre än tio minuter, ersattes Robin Andersson av Brattenberger.
Funderade ni inte på att ta timeout för att försöka förändra matchbilden?
- Det gick så snabbt och de gjorde mål på nästan allt...