VH-seger efter straffar

Sjätte träningsmatchen - mot rivalen Nybro Vikings.

Markus Modigs, t.v, var tillbaka i VH efter sin skada och svarade för 3-2-målet.

Ishockey2016-09-07 18:00

I den sjätte träningsmatchen kom den första ”poängförlusten” För Vimmerby Hockey. Dock blev det till slut seger på straffar med 4-3. Men det var sannerligen ingen hisnande underhållning som VH och gästande Nybro bjöd på i Vimmerby ishall i kväll. Öppna, spjäll, generöst försvarsspel och 3-2 till hemmalaget efter den första perioden. Hafsigt och svängigt i den andra.

I den tredje perioden fick vi se matchens delikatess då Kim Tallberg zorrofintade bakom VH:s mål och la in kvitteringen till 3-3 i powerplay. Under matchens sista minuter jagade Vimmerby ledningsmålet men ett väl försvarande Nybro höll oavgjort.

I den följande förlängningen fick Nybro chansen att spela i numerärt överläge (4 mot 3) men Vimmerby redde ut stormen – mycket tack vare en tät Mattias Magnusson i målet. Förlängningen slutade mållös och den efterföljande straffläggningen vann Hampus Harlestam matchen åt sitt Vimmerby genom att Foppa-finta in det enda straffmålet. Även om Vimmerby hade flest chanser under matchen och bland annat två skott i stolpen, så får oavgjort ses som ganska rättvist. Nybro var organiserat i egen zon och täckte skottlinjer, medan Vimmerbys spel i egen zon inte stod att känna igen.

MATCHFAKTA: Vimmerby-Nybro 4-3 (3-2, 0-0, 0-1, 0-0)

Målen: 0-1 (04.16) Kristian Frisk (Robin Wengdahl), 1-1 (06.43) Oskar Carlsson (Oskar Josefsson), 1-2 (11.20)Jesper Bärgård (Kim Tallberg, Markus Mellström), 2-2 (12.22) Razmuz Waxin Engback (Helge Holmstrand, Thim Skog), 3-2 (17.22) Markus Modigs (Viktor Crus Rydberg), 3-3 (48:09) Kim Tallberg (Rasmus Djerf, Linus Olsson).