VH skrällde mot Oskarshamn

Handen upp, ni som trodde att IK Oskarshamn skulle vinna lätt mot Vimmerby. Ni är nog några alla fall. Vad vi fick se? Ett VH som var totalt respektlöst och som periodvis spelade ut det allsvenska motståndet.

Rasmus Schelin och hans VH fick en perfekt start på säsongen när laget vann med 2-0 hemma mot IK Oskarshamn. Foto: Janne Strömsten

Rasmus Schelin och hans VH fick en perfekt start på säsongen när laget vann med 2-0 hemma mot IK Oskarshamn. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Ishockey2012-08-24 06:59


Många tror på VH i vinter. Det är nog ännu fler som gör det efter att ha sett dem mot IK Oskarshamn.
Vimmerby gjorde det mesta rätt. Att det var lagets premiärmatch gick inte att se. Målvaktsspelet med Calle Brattenberger var magnifikt, defensiven utmärkt och offensiven mycket bra.
- Vi var vilsna i positionsspelet i första perioden, men vi snackade om det i pausen och sedan blev det bättre, sa VH-tränaren Anders Spaak efter matchen.
Vi behöver inte skriva att han var nöjd. Det förstår ni själva.
- Så som vi spelade i andra perioden. Det är den standard jag trodde vi skulle ha.
Ett uttalande som sticker ut en aning, då VH faktiskt var klassen bättre än IKO långa stunder.

Jonasson nätade
Säsongens första mål stod Björn Jonasson för. Han ser om möjligt ännu vassare ut än förra säsongen. Stockholmaren blev frispelad av Jim Nordh och rakade in 1-0 efter 16 minuter. Andrafemman med Jonasson, Nordh, Jakob Karlsson och backparet Oscar Carlsson och Emil Wahlberg anförde hemmalaget och skapade heta målchanser i princip varje gång de var inne på isen i första perioden.
Spelmässigt var perioden jämn.

"Det finns inget försvar"
Mittperioden gick som sagt däremot klart på poäng till VH.
IKO såg vilset ut och var rent svaga stundtals. Visst, laget saknade förvisso sex klasspelare (Vigilante, Stefan Öhman, Ljungqvist, McGrath, Uotila och Poulsen), men så dåligt ska inte ett allsvenskt lag uppträda. Det här var ändå lagets fjärde match.
- Vad ska man säga. Det finns inget försvar. Vi underpresterar kraftigt och har problem med attityden. Vi är inte bättre än att vi måste jobba häcken av oss i varje byte, varje period och varje match, sa IKO-tränaren Fredrik Söderström.
Han sa också:
- Vi lär oss förhoppningsvis av det här. Vi följer vår plan, men så här dåligt ska det förstås inte vara. När jag inte längre tyckte det var roligt att titta på våra spelare, kollade jag istället på Vimmerbys. Och de har många duktiga killar, helt klart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!