VH skrällde mot Vita Hästen

Sju raka förluster fick vara nog. Vimmerby bröt den trista sviten mot Vita Hästen och vann med 4-3. Rättvist dessutom. - Vi har snäppat upp oss ett steg i Allettan, sa VH-tränaren Anders Spaak och log efteråt.

Vimmerby Hockey vann med 4-3 hemma mot Vita Hästen. En väldigt viktig seger för VH som fortfarande är topp-fyra.

Ishockey2013-01-17 08:08

Det började annars som förväntat. De obesegrade serieledarna inledde fysiskt, med högt tempo och satte VH-backarna under stor press i egen zon.
- Vi hade räknat med det. Vi pratade om det innan matchen och i periodpausen till den andra. Dom började jättebra, säger Spaak.
Och som i fem av de sex matcherna i Allettan fick Vimmerby ett tidigt baklängesmål emot sig. Vackert var det också - och intränat. Det sa bara pang, pang efter tekning. Diagonalpassning till Jimmy Andersson, som dunkade in 1-0.
Hästen var också nära 2-0 vid ett flertal tillfällen, men då visade Calle Brattenberger varför han är en av seriens allra bästa målvakter. Han var blixtsnabb med plockhandsken flera gånger. VH spelade för smått och hängde inte med i tempot.

"Vad hände...?"
I mittperioden ändrade matchen helt karaktär. VH-spelarna kom ut som ilskna bin och pumpade på i vartenda byte.
-  Jag vet inte vad som hände... vi var inte alls beredda på det, säger forwarden Carl-Johan Svensson och fortsätter:
- Det blev en helt annan matchbild och de checkade på oss så in i helvete. Och vi vann inga 50/50-puckar heller. De var heta.
Om Vimmerby hade utnyttjat sina lägen hade laget varit i större ledning efter två spelade perioder. Nu stod det "bara" 2-1.