VH slipper backprofilen på isen – sadlat om: "Lika kul"

Han var en av Tranås AIF:s bästa backar under sin tid som spelare. Nu har Robin Johansson dock lagt klubban på hyllan och plockat upp taktiktavlan. Ikväll ställs han återigen mot Vimmerby. "Det brukar alltid bli jämna matcher när vi möter dem", säger Johansson.

Vimmerby Hockey och Tranås AIF har mötts många gånger. På onsdag är det dags igen.

Vimmerby Hockey och Tranås AIF har mötts många gånger. På onsdag är det dags igen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-10-07 12:30

Backprofilen Robin Johansson var en viktig del av Tranås AIF i Hockeyettan under flera säsonger och öste in poäng som back. Men inför säsongen 18/19 började han trappa ned och trots att han sedan återvände och spelade några matcher med TAIF i ettan, så blev det sedan bara två matcher med klubben säsongen 19/20.

– Anledningen till att jag var tvungen att sluta spela var att vi fick tvillingar hemma för två år sedan. Jag kände inte att jag fick ihop det och hann inte med att spela hockey. Jag kände inte heller att jag var tillräckligt bra tränad för att spela i ettan, säger han. 

Inför den här säsongen valde Tranås att plocka in Niclas Högberg (tidigare i seriekonkurrenten Hanhals) som huvudtränare. Då fick även Johansson frågan om att bli hans assisterande. 

– Det kändes spännande att hoppa på det och jag tycker att Niclas är jättebra. Han är en duktig lärare till mig och är fantastisk på att bryta ner spelet på individnivå, säger Johansson. 

Saknar du att spela hockey?

– Visst är det roligt att spela men samtidigt är det så mycket annat man måste tänka på när man står i båset och man hinner inte riktigt sakna det. Det är minst lika kul att vara tränare. 

På onsdag kväll är det dags för säsongens första derby i den södra serien när Johanssons Tranås ställs mot Vimmerby Hockey i Stiga Arena. Ett möte som brukar innehålla mycket kamp och känslor. 

– Vi ser fram emot att studsa tillbaka och ta revansch efter vår premiärförlust, säger han och syftar på 4–2-förlusten borta mot Mörrum. 

Han fortsätter:

– Det är jättekul att möta Vimmerby, men lite synd att det inte blir någon publikfest bara. Det brukar alltid bli jämna matcher när vi möter dem.

Hur bra koll har du på Vimmerby?

– Vi möttes i en träningsmatch på försäsongen och de spelar likadant som alltid. Det är bra fart på grejerna hos dem. 

Det här är annars en speciell säsong för Tranås. För några år sedan utvecklade och presenterade klubben en plan som kallas för "Vision 2021". På sin hemsida skriver TAIF att det "finns en treårsplan där vi ska utveckla sport och marknad med sikte på allsvenskan" och att "Visionen för TAIF:s a-lag är att spela i hockeyallsvenskan".

Är det här säsongen då ni ska ta steget upp till Allsvenskan?

– Det första delmålet är givetvis Allettan. Men nu är vi ju inne på det tredje året av treårsplanen så enligt den så är det här säsongen vi ska göra det. Men det kommer bli en tuff och jämn säsong, avslutar Johansson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!