VH SPÄNDE MUSKLERNA OCH EXPLODERADE I ANDRA PERIODEN

Toppmöte mellan trean i Allettan södra, Vimmerby, och fyran Hudiksvall. Efter en tillknäppt period exploderade hemmalaget i den andra, gjorde fyra mål inom loppet av åtta minuter, och avgjorde matchen. 4-0-segern var till slut lika odiskutabel som rättvis.

Robin Höglund har just gjort 2-0 i onsdagskvällens segermatch mot Hudiksvall.

Ishockey2018-01-31 20:10

Inför onsdagskvällens match sa Hudiksvalls tränare att mycket var vunnet om man bara lyckades få ner farten på Vimmerby Hockeys giftiga förstafemma.
Och visst lyckades man ganska hyfsat med det. Men man glömde helt bort Vimmerbys andralina.

De första 20 minuterna handlade dock om ett ställningskrig mellan två lag som mest verkade intresserade av att neutralisera varandra. Samlat, uppställt – ordning och reda i defensiven, men inte så mycket kreativitet framåt. Så kan man sammanfatta det.
I slutet fick av perioden fick VH matchens första numerära överläge och i inledningen av den andra sitt andra. Men de chanser laget skapade räddades av Hudiksvalls lika duktige som meriterade målvakt, Magnus Åkerlund.

Om det kändes lite avvaktande i den första perioden, så exploderade VH i den andra.
1-0 kom efter drygt sex minuter då Pontus Johansson fick pucken av Albin Runesson i Hudiksvalls zon, bröt in framför målvakt Åkerlund och fick på något sätt in pucken.
Momentum VH och 2-0 lät inte vänta på sig. Målet var ganska likt det första. Ian Örnskog levererade pucken till Robin Höglund i Hudiksvalls zon och han skickade in ett distinkt handledsskott – en minut efter ledningsmålet.
När Sebastian Manberg och Pontus Johanson sedan var millimeter från att göra 3-0 ytterligare en minut senare fick Hudik-tränaren Lars Lövblom nog och tog time out.

Den fick dock ingen större effekt, utan 3-0 kom istället efter knappa elva minuter. Förstafemman snurrade i Hudiksvalls zon i en halv minut och anfallet avslutades med att Dennis Fröland pricksköt in pucken från snäv vinkel.
VH fortsatte att spela ut och efter 14 minuter av perioden ringde det igen bakom Magnus Åkerlund. Pontus Johansson var sist på pucken, snyggt framspelad av Sebastian Maberg.
Efter 16 minuter fick Hudiksvall möjlighet att komma in i matchen då Jesper Kokkonen utvisades 2+2 minuter. Den första tvåan för tripping och den andra tvåan för protest mot domslut då han sa ”va, skämtar du?” till domaren.
VH redde dock ut det numerära underläget på ett föredömligt sätt.

Den tredje perioden spelade Vimmerby av hur enkelt som helst. Laget hade full koll på händelserna och segern kunde mycket väl ha blivit större än vad den blev.
Faktum är att Hudiksvall inte var i närheten av att skapa någon vass målchans.

I och med segern ryckte Vimmerby ifrån Hudiksvall. VH, som ligger på den viktiga tredjeplatsen, har nu sju poäng ner till Hudik, med en match mer spelad.
För Hudiksvall väntar dryga 60 mil och 8-9 tunga timmar i buss.

VH-Hudiksvall 4-0 (0-0, 4-0, 0-0)
Andra perioden:
1-0 (26:08) Pontus Johansson (Albin Runesson), 2-0 (27:09) Robin Höglund (Ian Örnskog, Robin Kokkonen), 3-0 (30:54) Dennis Fröland, (Ludvig Jardeskog, Jesper Kokkonen), 4-0 (34:04) Pontus Johansson (Petter Runesson, Sebastian Manberg.
Skott: 33-20 (11-6, 13-10, 9-4)
Utvisningar, VH: 4x2 min. Hudiksvall: 7x2 min.