VH spänner musklerna - tung trio klar!

I går gjorde Vimmerby Hockey klart med toppbacken Dennis Fröland. I dag fortsätter man att vräka på med att värva två av den norra HockeyEttans bästa offensiva backar, Karl Johansson och Petter Runesson från Östersunds IK, samt forwarden Kristoffer Backman från samma klubb.

Foto:

Ishockey2016-05-18 08:58

Östersunds IK var den gångna säsongen ett av de lag som lyftes fram som den hetaste kandidaten att aspirera på en plats till Allsvenskan. Laget tog sig till play off, men åkte där ut mot Kristianstad med 2-1 i matcher.
I förra veckan berättade vår tidning om att tre av lagets bästa spelare var på glid till Vimmerby Hockey i den södra HockeyEttan. Nu är det klart! Det handlar om de båda backarna Karl Johansson och Petter Runesson samt forwarden Kristoffer Backman.

– Vi är väldigt nöjda. Det är tre spelare som är välskolade, träningsvilliga och vill något med sin ishockey. De har också varit tongivande i en av Hockeyettans toppklubbar under tre säsonger. Det ska bli mycket intressant att se dem i den södra serien, och att vi fick hit alla tre känns som en riktig bingo. Vi vann också dragkampen om dessa spelare i konkurrens med flera andra toppklubbar, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt som är mannen bakom värvningarna.

Mest meriterad i trion är den offensivt starke backen Karl Johansson, 23 år. På sitt cv har han bland annat en säsong med Tingsryd i Allsvenskan och ett drygt 50-tal ungdoms- och juniorlandskamper för Sverige. På sina 154 matcher i HockeyEttan (inklusive kval) har han gjort 96 poäng (20+76).
Dennis Fröland, som alltså blev klar för Vimmerby Hockey i går, känner till Karl Johansson väldigt väl, bland annat som lagkamrat från tiden i Brynås J20 Elit-lag.
– Han är en fantastiskt bra back. Jäkligt snabb, skicklig och inte minst offensivt stark, säger han.
I ett pressmeddelande säger Karl Johansson så här:
– Jag kände att jag ville testa något nytt. När Daniel Stolt (VH:s sportchef) hörde av sig hade vi ett långt och bra snack, och jag fastnade för den satsningen som klubben gör. Jag ser mig själv som en offensiv back, som är mer framspelare än målskytt. Jag har bra skridskoåkning, ett bra förstapass och gillar att följa med upp i anfallen. I defensiven utnyttjar jag min snabbhet och försöker vinna pucken på motståndarens misstag. Det här ska bli skitroligt. Nu vill man bara att det ska dra igång, säger Kalle Johansson.

22-årige Petter Runesson har även han erfarenhet från spel med ungdomslandslag. Under juniortiden representerade han Modo, men har de tre senaste säsongerna lirat med Östersund. På 112 matcher i HockeyAllsvenskan har Runesson svarat för 64 poäng (22+42).
– Jag har alltid velat testa på den södra serien. Vi har mött Kallinge och Kristianstad i play-off innan och det är bra lag. Jag fick en bra känsla när jag pratade med Stolt och till slut kändes Vimmerby perfekt. Att sedan både Kalle och Kristoffer hänger på är extra roligt. Vi är bra kompisar alla tre. Jag ser mig själv som en offensiv lagd back som gillar att skjuta mycket, men jag gör också klart defensiven. Det är roligt att sätta en bra open ice ibland, säger Petter Runesson.

Forwarden Kristoffer Backman är en speedig och teknisk 22-åring, som två år i rad har snittat en poäng per match med Östersund i allsvenska playoff-matcher. Den gångna säsongen gjorde han 25 poäng (15+10) på 33 matcher.
– Ja, vi blir tydligen aldrig av med varandra ha ha! Skämt åsido, det ska bli jättekul att vi är tre som tar chansen och drar till Vimmerby. Det är också en viss trygghet med tre som känner varandra. Jag ser Vimmerby som en stor chans att tävla på en annan nivå, möta nya lag och se nya ställen. Det känns väldigt spännande. Jag har inte superkoll på södra serien, men det känns lite hetare runtomkring och mer folk som har koll än i den norra. Jag ser mig själv som en hårt jobbande forward som är bra på skridskorna och har ett skapligt skott. Förhoppningsvis ska jag kunna peta in ännu fler mål i Vimmerby än jag gjort hittills, säger Kristoffer Backman.

Flera klubbar har varit med i dragkampen om den starka trion, bland annat Tranås AIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!