VH-spelarens otäcka situation: "Jag fick syrebrist"

Efter att ha insjuknat i covid-19 var VH-forwarden Max Popovic äntligen frisk och kunde börja träna. Drygt en vecka senare har han tvingats ta ett uppehåll – igen. "Det är värdelöst", säger han.

Max Popovic tvingas vila igen, bara dagar efter att han kommit tillbaka till träning.

Max Popovic tvingas vila igen, bara dagar efter att han kommit tillbaka till träning.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-12-17 17:45

Vimmerby Hockey pausade sin A-lagsverksamhet den 25 november, efter ett coronautbrott i laget. En av spelarna som drabbades av covid-19 var forwarden Max Popovic. Han återhämtade sig och fanns med när laget drog igång med träningarna igen, den 7 december. 

Så långt gick allt enligt plan. Men när det nu är dags för match – på fredag hemma mot Kallinge/Ronneby – så finns inte Popovic med. Varför? Jo, han har tvingats sluta träna trots att han är fri från viruset.

– Jag har fått problem med lungorna. Jag tränade på ett tag men gick väl på för hårt och kände att något inte funkade. Det började svartna och jag fick syrebrist, berättar 21-åringen och fortsätter:

– Det är under kontroll nu och jag har haft kontakt med läkare. De har sagt att jag ska vila i några dagar, till att börja med. Men just nu är det ingen träning alls för min del. Jag ska försöka läka lungorna. 

Är det här ett problem som bara kommer när du tränar, eller känner du av det i vardagen också?

– Bara när jag tränar och anstränger mig. Ibland kan det göra ont på kvällarna också. 

Det är givetvis ett tungt bakslag för forwarden, som såg fram emot att få spela match igen. Senast han och laget spelade om poäng var den 22 november, mot Karlskrona HK. 

– Det är inte alls kul att inte kunna vara med och spela. Det är värdelöst, säger Popovic. 

När kan du vara tillbaka?

– Jag vet inte. Vi ska ta det stegvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!