VH-spelarens oväntade gåva till Staffan Lundh

Skövde IK:s tränare Staffan Lundh återvände till sin förre detta arbetsgivare. Då kom första förlusten sedan i oktober när VH vann med 4–1. "Man får lära sig det också", säger Lundh som fick en oväntad nyårsgåva efter matchen.

Pelle Ström gav sin förre tränare Staffan Lundh en nyårsgåva efter matchen.

Pelle Ström gav sin förre tränare Staffan Lundh en nyårsgåva efter matchen.

Foto: Arkiv/Jens Lidesjö

Ishockey2023-12-30 21:10

Likt VH fick Skövde IK en skön start på Allettan när man besegrade Visby/Roma på hemmaplan med 3–2. Det var faktiskt Skövdes elfte raka seger. Under lördagskvällen var dock VH ett för tufft hinder och sviten stannade där. Skövde föll med 4–1.

– Någonstans är väl slutresultatet rättvist. När man har 1–1 efter två perioder på bortaplan kanske man behöver sätta de där lägena. Vi hade någon chans där framför mål. Sen kommer 2–1 ganska snabbt efter och 3–1 ger vi bort lite för enkelt. På något sätt går luften ur där i slutet, säger Skövde IK-tränaren Staffan Lundh, som tränade VH för två säsonger sedan.

Vad är det VH gör bra som straffar er?

– Framförallt är det ett ganska brett och skickligt lag där samtliga kan vara med och avgöra. Det ligger mycket i det. Det blir jobbigt att möta det över tid när de maler på.

undefined
Staffan Lundh var tillbaka i Vimmerby.

För Skövdes del var det som nämnt första förlusten efter en segersvit på elva matcher. Laget gjorde en stark grundserie och vann den västra Hockeyettan-serien. Senaste nederlaget kom i slutet av oktober för spelargruppen som denna säsong är ovana vid nederlag.

– Man får lära sig det också ibland. Nej, men det är bara att vara tjurig i några minuter till och sen får vi börja om igen. Ska man hamna topp åtta och spela vidare behöver man 1,2 poäng per match över 18 matcher. Surt att förlora idag. Men man behöver möta alla lag innan man ser hur det utkristalliserar sig. 

Och för egen del. Hur var det att återvända till Vimmerby?

– Det är kul. Det finns många man känner här fortfarande... Till exempel en sådan här "gubbe", säger Lundh samtidigt som munnen spricker upp i ett stort leende när VH-backen Pelle Ström kommer in i rummet. 

– Gott nytt år på dig, säger Ström och räcker över två ölburkar till hans förre tränare. 

undefined
Pelle Ström, i Vimmerby Hockey, gav en gåva till sin förre tränare.

Efter ett kort samtal mellan de båda lägger Lundh till:

– Jag har bara goda minnen från Vimmerby. Det är väl just relationerna man kommer ihåg. Man kommer väl ihåg hockeyn också, men oavsett var du är det oftast människorna som gör ditt liv där du är. Jag och VH har inget agg emot varandra. Det var inga konstigheter när vi bröt, så det kändes bra att vara tillbaka.

Blir det någon gravöl på bussen hem?

– Jag ska köra bil till Mariestad sen, så jag får nog spara dem till nyår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!