Sportchefen: "Jag har inte fått mer pengar..."

Hockeysäsongen kryper närmare och närmare för varje dag som går. Sporten tog ett snack med Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson och ställde fem frågor till honom.

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson har satt ihop en spännande trupp inför 2023/2024.

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson har satt ihop en spännande trupp inför 2023/2024.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-07-10 15:00

Det är ungefär en månad kvar till att Vimmerby Hockey ska återsamlas. Hur känner du kring lagbygget så här långt?

– Jo, det är klart att jag är nöjd. Vi har fått in det vi har velat ha in, om man säger så. Sen ska vi ha in ytterligare en forward/center, vilket är den sista pusselbiten. Om den spelaren kommer snart eller i början på september, återstår att se.

Oskar Lindgren är supporterspelaren som fansen samlar in pengar till för att behålla. Vad är status där?

– Att vi är ganska nära. Får vi in honom på backsidan så är det definitivt en uppgradering och det stärker oss. 

Martin Pärna, Elias Lindgren, Erik Fernhall och Calle Sjöberg är några av de nya namnen i VH. Hur ser du på dem?

– Pärna är självklart ett namn som sticker ut. Han är en poängspelare och har varit det i stort sett i varje säsong. Elias Lindgren är en som många har snackat upp och han har fina kvaliteter. Han påminner lite om brorsan Oskar, men är kanske lite tryggare med pucken. Fernhall ska också bli spännande att se, likaså Sjöberg. Sen är det en ny miljö och många av dem är unga, så det kan ta lite tid. 

Ni plockade nyligen in Wictor Holmberg som assisterande tränare. Hur gick tankarna när ni tog det beslutet?

– Allt gick väldigt fort. Hans namn kom upp och då ringde jag och kollade status. Han var ledig och då träffades vi och han fick också träffa Hampus (Sylvegård, huvudtränare). Vi kom fram till en bra lösning och det känns väldigt bra. Det tar inte mer än 40 minuter för honom att resa hit från där han bor och han kan dessutom sköta sitt civila jobb på distans en del.

Vi vet om att ekonomin i VH är ansträngd. Hur har det påverkat ditt arbete som sportchef?

– Jag har ju inte fått mer pengar, utan det är snarare att man fått till sig att hålla koll på ekonomin. Det behövde jag göra förra säsongen också. Den budgeten hålls, men sen är det andra grejer som vi får kika på vad vi kan skruva på och göra annorlunda. Material och resor är två sådana grejer. Det måste sparas i alla ändar. Samtidigt har systemet varit kraftigt dopat under pandemiåren, eftersom det kommit in ekonomiska stöd. Jag tycker att det här är en fråga för organisationen i Hockeyettan. Man får nog kika lite på hur man ska göra, för det är många lag som har problem. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!