VH spräckte Nittorps förlustnolla

Serieledande Nittorp var obesegrat i hockeytvåan inför gårdagens match mot Vimmerby Hockey. Det är de inte längre? - Riktigt viktig seger. Äntligen lyckades vi behålla skärpan och spela bra i en hel match, tyckte en glad Thomas Johannesson, coach för Vimmerby Hockey.

Ishockey2009-10-26 07:30

Innan säsongen tippade de övriga lagens tränare Vimmerby och Nittorp i toppen av tabellen. Och visst var det en riktigt bra division II-match som de 481 åskådarna i Vimmerby Ishall fick se i går.
- Som helhet var det vår bästa match för säsongen, även om vi hade perioder i matchen mot Dalen då vi kanske spelade bättre, sa Fredric Jaensson, Vimmerby Hockeys tränare.
Vimmerby och Nittorp ägde varsin halva av matchen. Fram till mitten av andra perioden var Nittorp det lite bättre laget, även om Vimmerby spelade disciplinerat och tätt. De båda Nittorp-målen, som kom efter 15 minuter av första perioden och nio minuter in i den andra, föregicks dock båda av individuella misstag. 1-0 tillkom efter en snabb spelvändning och 2-0 i numerärt överläge för Nittorp, där banans bäste spelare, Jimmy Lund i Nittorp, helt ohotad fick vandra in framför mål och sätta dit pucken.
I detta läge gick Vimmerby ner på tre rena kedjor, istället för - som man hade börjat med - tre centrar och fyra ytterforwardspar. Det verkade positivt på spelet och skapade mer kontinuitet och flyt i laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!